Спорт

U IGALU POČELE PRIPREME ZA EVROPSKO VATERPOLO PRVENSTVO 

Poslije utakmica Lige šampiona, sutra i u subotu (13. i 14. decembar) prekida se klubska vaterpolo sezona i sva pažnja okreće ka reprezentaciji i pripremama za Evropsko prvenstvo koje će od 14. do 26. januara biti održano u Budimpešti.

Prva faza priprema reprezentacije Crne Gore je trodnevni rad u Igalu, koji je počeo danas (četvrtak, 12. decembar) na bazenu Mediteranskog centra u Igalu. Prvom trenigu prisustvovali su: Dejan Lazović, Predrag Tešanović i Slaven Kandić (golmani), Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bojan Banićević, Jovan Sarić, Dušan Banićević i Nikola Moskov.

Pripreme se nastavlju 16. novembra u Podgorici, gdje će se reprezentaciji pridružiti i Draško Brguljan, Stefan Pješivac i Aleksa Ukropina. Nakon zavšetka Svjetskog prvenstva za omladince u Kuvajtu, “A” timu će biti priključeno i nekoliko igrača iz te selekcije.

Pored selektora Vladimira Gojkovića, sa reprezentacijom Crne Gore radiće treneri  Zoran Ivanovski i Miodrag Matković.

– Ono što je najbitnije  je da su svi igrači došli zdravi na pripreme. Kratak je period za pripreme, i nemamo vremena kao kad su takmičenja ljeti. Nadam se da ćemo uspjeti da sprovedemo sve što smo planirali, a najvažnije je da nemamo problema sa povredama, kazao je selektor Gojković.

Reprezentacija će u Podgorici od 16. do 21. decembra sparingovati sa selekcijom Holandije na bazenu SC „Morača“. Generalnu probu imaće poslije novogodišnjih praznika, od 3. do 5. januara na turniru u Podgorici na kojem će, učestvovati i selekcije Francuske, Njemačke i Gruzije. Zavšrni dio priprema planiran je sa reprezentacijom Srbije u Novom Sadu, odakle će oko 10. januara otputovati na Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close