Друштво

U INSTITUTU IGALO OTVORENA SENZORNA SOBA

U prvoj fazi Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je upriličena svečanost povodom otvaranja senzorne sobe.

Svečanom otvaranju su prisustvovali donator iz Velike Britanije – Richard Rapazzini, zatim predstavnica NVO „Meritum“ Lynne Monntgomery, kao i predstavnici Instituta,  osoblje Dječjeg odjeljenja i gosti.

Direktorka medicine Instituta dr Marina Delić je istakla da će senzorna soba, osim za njihove male pacijente, biti otvorena i za sve one kojima je to potrebno, jer je prvenstvena uloga ovog prostora da se pojačaju terapeutski efekti kod pacijenata. Načelnica Dječjeg odjeljenja Sonja Kosać je poručila da senzorna soba predstavlja proširenje terapijske usluge ovog odjeljenja, naglasivši da ova terapija ima pozitivan efekat na psihomotorni razvoj djece sa smetnjama ponašanja, autizmom i drugim vrstama poremećaja razvoja. Donator Richard Rapazzini, čijim sredstvima je nabavljena oprema i adaptiran prostor,  rekao je da je oduševljen  urađenim poslom i da mu ovaj dan mnogo znači.

Senzorna soba  Instituta Igalo je namijenjena njihovim pacijentima, kao i korisnicima Dnevnog centra Herceg Novi i Centra za djecu sa posebnim potrebama Doma zdravlja.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close