ИздвојеноТуризам

У ИНСТИТУТУ ОБУСТАВЉЕНИ ПРИЈЕМИ ПАЦИЈЕНАТА

У Институту “Др Симо Милошевић” од данас обустављају све пријеме пацијената. Премда нема званичног отказивања, не очекују долазак прве групе норвешких пацијената. Прва фаза неће бити отворена како је планирано а Медитерански здравствени центар ће радити до отпуста свих пацијената, односно до окончања њиховог лијечења и рехабилитације.

По ријечима извршне директорице др Гордане Рајовић, у Институту „Др Симо Милошевић“ је тренутно 387 пацијената.
-Ми смо одговорно и на вријеме предузели све превентивне мјере у складу са епидемиолошком ситуацијом и у складу са препорукама Националног координационог тијела. Подигли смо на највиши могући ниво што се тиче дезинфекције, заштите прије свега пацијената а не мање значајно и наших радника. Пацијенти који су тренутно код нас стигли су прије почетка епидемије, полако их отпуштамо у складу са завршетком њиховог лијечења. Након тога и друга фаза ће радити са минимумом особља. Гледаћемо да радници који нису неопходни у овом процесу искористе годишње одморе, радићемо све у складу са потребама и могућностима а у складу са законом – казала је Рајовић.
Наводи да још званично нису отказали долазак партнери из иностранства, Норвежани и Холанђани, али да ипак не очекују прве групе.
-Долазак прве групе Норвежана био је предвиђен 6. априла. Нису званично отказали али због цјелокупне ситуације у свијету не очекујемо да ће доћи. С њима смо у сталном контакту. Имаћемо финансијских тешкоћа али надамо се да ћемо све превазићи и најважније је да сви буду одговорни и према пацијентима и према радницима. Све смо одложили за мјесец, можда и два, незахвално је сада било шта прогнозирати – казала је др Рајовић.

Због отказивања уговорених аранжмана и остали херцегновски хотелијери најављују привремено затварање објеката. https://www.rthn.me/prva-otkazivanja-dolazaka-gosti-u-zbog-korona-virusa/

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close