Друштво

U IŠČEKIVANJU REZULTATA ISPITIVANJA STABILNOSTI TERENA I OBJEKTA OŠ “MILAN VUKOVIĆ”

Za dva dana trebalo bi da budu saopšteni rezultati novih istraživanja stabilnosti terena na kome se nalazi OŠ “Milan Vuković”.  Na osnova toga znaće se da li će učenici i nastavnici ove škole u ponedelajk 19. septembra nastavnu godinu početi na Savini ili će biti raspoređeni po drugim školama na teritoriji opštine. Za petak 16. septembra zakazan je novi sastanak ministra prosvjete Predraga Boškovića, potpredsjendika Vlade Petra Ivanovića sa menadžmentom škole i Savjetom roditelja. Ono što su jasno roditelji istakli na prethodnom sastanku koji je održan 31. avgusta je da ne prihvataju da im djeca budu raspoređena po drugim školama.

Predstavnici roditelja koji su oformili  Fb grupu sastaće se sutra sa čelnicima lokalne uprave kako bi prije sastanka u Školi dobili detaljnije informacije o namjerama Opštine ukoliko novi nalaz pokaže da objekat na Savini nije bezbjedan.

To nam je potvrdio i predsjednik SO Andrija Radman koji je istakao da u Opštini  i dalje imaju dobru volju da  pomognu u rješavanju ovog velikog problema.

-Mi smo još u junu, kada je donijeta odluka o zatvaranju škole to shvatili kao ozbiljan problem i preduzeli smo odmah sve aktivnosti kako bi obezbjedili adekvatan prostor za preseljenje učenika. Predložili smo i imali rješenja, da se adaptiraju dva prostora, za učenike od prvog do petog razreda u Domu omladine u Starom gradu i nekadašnje Dječje odeljenje Instituta Igalo za učenike starijih razreda, nakon što je konstatovano da bivša upravna zgrada Prvoborca ne ispunjava standarde za izvođenje nastave. Za tu namjenu smo opredjelili 200.000 eura. Međutim predstavnici Vlade i resornog ministarstva se nisu saglasili sa našim predlozima, rekli su nam da za sada ne preduzimamo ništa. Da su prihvaćeni naši predlozi  ove prostorije bi već bile adaptirane, kao što su u roku završene za potrebe vrtića  u Srednjoj školi i nastava bi mogla da počne 15. septembra-kazao je Radman.

Ističe da u lokalnoj upravi smatraju da prevoz đaka do drugih škola nije funkcionalno ni održivo rješenje, jer je riječ o više od 700 djece, da su i druge škole malih kapaciteta, kao i da je između ostalog nemoguće obezbjediti toliki broj autobusa.

-Tačno je da ovaj problem nije u ingerenciji opštine ali je riječ o našoj djeci i našim građanima i  zato smo sve preduzeli da ga riješimo na najbolji način i koji je prvenstveno u interesu učenika, roditelja i zaposlenih u školi.  Bojim se da smo nepotrebno izgubili mnogo vremena-zaključio je Radman.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close