ДруштвоИздвојено

У КАРАНТИНУ У ИНСТИТУТУ 118 ГРАЂАНА, ДАНАС ЈОШ 130

У старој згради Института Игало смјештено је од синоћ 118 црногорских држављана, а спољашње и унутрашње обезбјеђење објекта осигуравају припадници Војске Црне Горе.

Директорица Института др Гордана Рајовић каже да су у  Институ као друштвено одговорној фирми и медицинској установи ставили све своје капацитете и ресурсе на располагање Влади и грађанима Црне.

– Синоћ је у прву фазу стигло 118 црногорских држављана, један авион је био из Истанбула а други из Мадрида. Данас очекујемо још једну групу, минимум око 130 људи, такође црногорских држављана и они ће највјероватније бити распоређени у првој фази, у солитеру. Следећи корак је и друга фаза, односно један блок  гдје данас правимо стратегију одвојених улаза и стратегију  како најбезбједније, за све грађане и оне који ће морати у карантин,  да примјенимо све стандарде. Имамо укупно 1200 лежајева, али морамо да одржимо минимум рада. За сада ћемо у првој фази прихватити 400 људи, у „А” блоку још толико, значи минимум 800 људи, каже др Рајовић.

Војска Црне Горе, према њеним ријечима  задружена је за спољашње и унутрашње обезбјеђење .

-Имамо изузетну сарадњу, с обзиром на то да људи дођу и нервозни и уплашени. Ту су и људи из нашег Центра безбједности, свакодневно контактирамо са Епидемиолошком службом,  Координационим центром  и свим осталима који су укључени у ову организацију.

Др Рајовић објашњава и да су сви  који су у карантину  у засебним собама, иако су собе у њиховим објектима двокреветне.

-Изузетак могу да буду брачни другови, блиски сродници,  брат и сестра који су иначе  били у контакту односно допутовали заједно.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close