ДруштвоИздвојено

U OPŠTINI PRIREĐEN PRIJEM ZA STUDENTA TOMU GAVRIĆA

Povodom osvajanja prvog mjesta na 14. Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike koja je održana nedavno u Jerevanu, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, ugostili su danas Novljanina Tomu Gavrića, studenta IV godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić čestitao mu je na uspjehu u svoje i ime grada na čijem je čelu, istakavši zadovoljstvo što Herceg Novi ima veliki broj talentovanih učenika i studenata na koje je ponosan.

-Ti si zasijao nagradom koju si osvojio u tako jakoj konkurenciji, a podatak da si u finalu pobjedio preko 30 takmičara, je svakako za respekt posebno za naš mali grad. Borio si se sa takmičarima iz velikih država, svjetskih i evropskih i to je zaista veliko priznanje za naš grad, za tebe, tvoju porodicu i tvoju budućnost. Herceg Novi je uvijek širom otvoren, čekamo te da završiš školovanje, da se vratiš i pomogneš i svom gradu znanjem, vještinama i vrlinama koje si već pokazao. Ovom gradu će takvi kadrovi u budućnosti biti potrebni, posebno u oblasti elektrotehnike, nauke koja stalno napreduje, kazao je predsjednik Katić poželjevši Tomi uspjeh u daljem školovanju.

Toma je na takmičenju u Jerevanu bio jedan od najmlađih, a ostvario je najbolji rezultat u ne lakoj kategoriji – spoj elektronike, matematike i programiranja. To je bila prilika da Gavrić pokaže svoj talenat i godine uloženog truda. Premda su mu konkurencija bili kolege sa master i doktorskih studija iz preko 30 zemalja svijeta, naš sugrađanin se pokazao kao najbolji – što ovih dana njegovoj porodici, ali i svim Novljanima predstavlja dodatni razlog za ponos.

Čast mi je što imam priliku da podjelim svoj uspjeh sa gradom iz kojeg sam potekao, i u kojem sam stekao odlična znanja u osnovnoj i srednjoj školi što mi je omogućilo da upišem izuzetno težak fakultet, a kasnije i da ostvarim ovakav uspjeh, kazao je Toma Gavrić.

Na sastanku je poručeno da će Gavrić tokom nastavka obrazovanja imati podršku svog grada, što je u skladu sa usmjerenjem Opštine da pomogne usavršavanje mladih sugrađana koji postižu izuzetne rezultate u različitim oblastima. Kako je napomenuto, ove godine je usvojen Pravilnik o podršci obrazovanju darovitih učenika i studenata, što je još jedan mehanizam koji je lokalna uprava uvela sa ciljem da podrži unapređenje obrazovanja talentovanih Novljanki i Novljana.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close