Култура

У ПАВИЉОНУ ГРАДСКЕ МУЗИКЕ „ВЕЧЕ РЕТОРИКЕ И БЕСЈЕДНИШТВА“

У павиљону херцегновске  Градске музике, сутра ће у 19 сати  бити реализован програм   „ Вече реторике и бесједништва“ а говориће  професорка Светлана Градинац , лекторка , оснивач  такмичења у бесједништву,  ауторка бројних семинара из области ове и  области културе.

Проф. Светлана Градинац  дипломирала је на Филолошком факултету у Београду, на групи за југословенску књижевност и српскохрватски језик.  Добитница је бројних награда, између осталих, Бен Акиба за реторику, ктиторка је јединственог музеја књиге „ Адлигат“ Виктора Лазића, ради као професор српског језика и књижевности и реторике у Правно-пословној школи у Београду. У Дечјем културном центру Београд  води радионицу говорне културе „Јавни наступ и ја“. На Правном факултету Универзитета Унион предавач је по позиву на курсу „Правна реторика и односи с јавношћу“.  Kоаутор је рајдера „Правна реторика и односи с јавношћу“. Ученици и студенти Светлане Градинац побједници су многих републичких такмичења у бесједништву, као и на престижном фестивалу беседништва Lux Verbi у Сремској Митровици.

Програм чију организацију су подржали општина Херцег Нови и Секретаријат за културу и образовање  сутра од 19 сати у Павиљону градске музике водиће  Данијела Ђоновић.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close