Туризам

U “PORTONOVI” DO SADA ULOŽENO 589 MILIONA EURA

Nastavljena je intenzivna investiciona aktivnost na projektu “Portonovi” u Kumboru, u koji je prema podacima dobijenim od investitora u dosadašnjem periodu uloženo  598 miliona eura, od čega u periodu od jula do decembra prošle godine blizu 193 miliona.

Ugovor o dugoročnom zakupu bivše vojne kasarne potpisan je u julu 2012. godine, a stupio na snagu u februaru naredne godine. Investicionim programom je predviđeno ukupno ulaganje od  258 miliona 77 hiljada eura za prvih osam godina zakupa.

“Portonovi Montenegro” će biti ekskluzivni lifestyle rizort svjetske klase usmjeren ka luksuznom tržistu. U tom cilju kompanija “Azmont” je potpisala ugovor sa renomiranim svjetskim brendovima „One&Only“ i „Henri Chenot“, čime je investicija podignuta na oko 650 miliona eura. Po najnovijom najavama investitora ukupna planirana ulaganja u projekat iznosiće 969 miliona.

Rizort će sadržati arhitektonske i funkcionalne elemente koji će učiniti “Portonovi” jedinstvenom destinacijom na Mediteranu. Kako bi se navedeno postiglo, nekoliko međunarodno priznatih arhitekata je angažovano da obezbijedi jedinstven razvojni koncept.

U skladu sa postojećom dinamikom realizacije planiranih aktivnosti, investitor je najavio da će hotel „One&Only“ biti otvoren do sredine ove godine.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close