Друштво

U SABIRNOJ AKCIJI CRVENOG KRSTA HN PRIKUPLJENO SKORO 30 KOLICA POMOĆI

Povodom obilježavanja 144 godine postojanja Crvenog krsta Crne Gore, u organizaciji Crvenog krsta Herceg Novi juče (subota, 30. novembar) je uspješno realizovana tradicionalna sabirna akcija „Vaše malo nekome je puno“.

Volonteri iz OŠ “Dašo Pavičić” su u četiri hercegnovska marketa animirali posjetioce, prikupljali i sortirali osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene porodice, a Novljani su i ovoga puta potvrdili svoju humanist.

Sekretarka hercegnovske organizacije Crvenog krsta Mira Krsmanović zadovoljna je odzivom građana i količinom prikupljene pomoći.

– Akciju smo organizovali u marketima “HDL Laković” i “Voli” u Igalu, “Idea” u centru grada i “Super Idea” u Zelenici. Učestvovala su 32 volontera iz OŠ “Dašo Pavičić”, podijeljenih u dvije smjene; od 9:00 do 13:00, i od 13:00 do 17:00 sati. Po dva volontera su dijeleći flajere ispred ulaza animirali građane da, shodno svojim mogućnostima, doniraju najosnovnije životne namirnice, a dvoje je bilo iza kase uz korpu za prikupljanje pomoći. Prikupljeno je 28 – 29 kolica za oko 200 socijalno najugroženijih porodica, vidjećemo za dan-dva kada završino popisi i hoće li nam razliku donirati Crveni krst Crne Gore, jer prilikom svake akcije želimo da svima raspodijelimo podjednako. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, a naši sugrađani su se, kao i svakog puta, odazvali u velikom broju, kazala je Krsmanović, zahvalivši im u ime Opštinske organizacije Crvenog krsta na humanosti, kao i poslovođama objekata u kojima je prikupljana pomoć.

Aktivisti Crvenog Krsta obilježavaju ovih dana dva značajna datuma, a pomoć prikupljenu u sabirnoj akciji distribuiraće sredinom decembra.

– Danas je Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, 5. decembra se obilježava i Dan volontera, tako da ćemo ove sedmice održati jedno predavanje, kojim ćemo objediniti ta dva važna događaja. Nakon toga, vjerovatno sredinom mjeseca, a možda i prije organizovaćemo raspodjelu pomoći za najugroženije porodice. Vodićemo se spiskovima Centra za socijalni rad, a imam i naše spiskove iz ranijeg perioda pa ćemo ih kombinovati. Biće to treća akcija, nakon onih u maju i septembru,  ali pošto je siromaštvo u društvu sve veće, uvijek između planiranih raspodjela nađemo način da pomognemo u osnovnim životnim namirnicama,  sredstvima za higijenu, polovnoj odjeći i obući, kada nam neko pokuca na vrata, kazala je Krsmanović, ističući da će Crveni krst Herceg Novi uvijek pružiti ruku pomoći, u granicama svojih mogućnosti.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close