Култура

UČENICI SU PISALI, A “RIZA” NAGRAĐUJE NAJBOLJE NA KONKURSU

Na XII literarnom konkursu Udruženja žena „Riza“ iz Bijele koji je raspisan u aprilu, stiglo je 22 rada, a danas su objavljeni i rezultati, što posebno raduje u godini jubileja, sedam i po decenija postojanja.

Prvonagrađene su Natalija Zloković učenica VIII1 razreda Osnovne škole „Orjenski bataljon“ iz Bijele, čija je mentorka nastavnica Vinka Perišić Šarenac, kao i Sofija Vujičić iz odjeljenja VIa Osnovne škole „Ilija Kišić“ iz Zelenike, mentorka je nastavnica Tamara Komar.

Drugonagrađene su Ksenija Bosnić, iz VII1 razreda Osnovne škole „Orjenski bataljon“ mentor je bio Milun Đurđevac, kao i Antonija Nikolić iz VIIb odjeljenja Osnovne škole „Ilija Kišić“ mentorke Rajane Vrbnjak.

Dobitnci treće nagrade su Kristina Gardašević iz Osnovne škole „Orjenski bataljon“ i Nataša Kovačević iz VIIb Osnovne škole „Ilija Kišić“. Pohvaljeni su radovi učenika Vuka Ivovića iz VI b i Katarine Jablan iz VIIb odjeljenja OŠ „Ilija Kišić.

U komisiji koja je ocjenjivala radove bili su predsjednica, Gordana Sarić, i članovi Tamara Komar, Vinka Perišić Šarenac, Rajana Vrbnjak i Milun Đurđevac.

Najbolji radovi biće nagrađeni knjigom i zahvalnicom i pročitani na „Poetsko- likovno-muzičkom“ kolažu koje Udruženje žena „Riza“ tradicionalno organizuje povodom kraja školske godine već 23 godine. Ovog puta, kako najavljuju, program je planiran u petak 8. juna sa početkom u 19 sati, u zbornici OŠ „Orjenski bataljon“ u Bijeloj.

Tags

Повезане Вијести

2 Коментара

  1. Kad ste vec pozvali gospodu iz Kotora sto im niste pokazali nelegalnu gradnju u zapadnom podgradju starog grada gdje su vlasnici nelegalnom gradnjom devastirali i uzurpirali staru zgradu iz XIX vijeka koja je upisana u registar kulturnih dobara Crne Gore palas Sager i sa nelegalnom gradnjom zatvorili donji ulaz u galeriju J.B.Benkovic .cija je odgovornost,ko je dozvolio da se jedan ovakav istorijski objekat devastira unisti sramota

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close