Друштво

UKLONJENE TABLE SA NAZIVOM “PARK NEZAVISNOSTI”

Polemike oko naziva “Park nezavisnosti”, za park kod Pošte kako ga Novljani decenijama nazivaju, su za sada prekinute, a iz opštinske Press službe dobili smo saopštenje koje prenosimo u cjelosti: Iz formalno-administrativnih razloga predsjednica Opštine Herceg Novi ukinula je rješenje o postavljanju tabli sa natpisom “Park nezavisnosti” u parku u centru grada, u blizini “Pošte Crne Gore”. Prilikom podnošenja zahtjeva za postavljanje tabli nije priložena sva potrebna dokumentacija, te je donesenim rješenjem napravljen propust. Poštujući propise, predsjednica je ukinula ranije donijeto rješenje Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine iz formalnih razloga.  S tim u vezi, table su uklonjene sa navedene parkovske površine, do eventualnog donošenja novog rješenja koje ću biti u potpunosti formalno-pravno valjano.

Podsjetićemo: tri table sa nazivom Park nezavisnosti su postavljene  u okviru programa Opštine Herceg Novi, povodom  21. maja, 10 godina nezavisnosti i 1000 godina državnosti Crne Gore. Od tog trenutka trajale su žestoke polemike između onih koji su smatrali da je to sasvim  u redu  i onih koji su imali mnogo zamjerki i zbog naziva i zbog tabli kakve su postavljene, predlagali su ljepše, adekvatnije za centar grada, ali i zbog načina na koji je sve organzovano.  Debatovalo se i oko odluke Službe komunalne policije Opštine Herceg Novi kojim je naloženo  uklanjanje sve tri table i navedeno: nalaže se NN licu da u roku od jednog dana od prijema rješenja, ukloni tri table koje su bez odobrenja Opštine Herceg Novi postavljene u parku u Njegoševoj ulici, u blizini  Pošte Crne Gore. Za izvršenje rješenja nadležno je NN lice“. Jedni su u tome vidjeli neslaganje unutar  hercegnovske koalicione vlasti, drugi samo  ishitrenost i žurbu da se uradi nešto što su opet podjeljeno – jedni žarko željeli a drugi se žestoko protivili.

Podijeljenost mišljenja može i da potraje, no, administrativna forma moraće da bude ispoštovana, kakav će biti rezultat – vidjećemo.

 

 

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close