ДруштвоЕкономија

UPLAĆENO 2,4 MILIONA EURA – RADNICI BRODOGRADILIŠTA JOŠ NE MOGU DA PODIGNU OTPREMNINE

Ministarstvo finansija je počelo da dnevno uplaćuje po 600.000 eura za otpremnine za radnike Jadranskog brodogradilišta, pa ipak niko od bijelskih stečajaca do danas nije podigao novac.
Predsjednik Sindikata Mladen Krivokapić kaže da je do sada uplaćeno 2, 4 miliona eura. To je dovoljno za oko 120 radnika, ali zbog procedura koje nikome nisu jasne, radnici nisu u mogućnosti da podignu svoj novac.

-Uplata ka našim računima od strane Ministarstva finansija počela je u utorak, ali mi još ne možemo doći do novca. Radnici su razočarani, rezignirani jer ne možemo da shvatimo da to nisu mogli organizovati kako treba. Mi smo na vrijeme poslali spiskove radnika sa matičnim brojevima. Nismo očekivali toliku neprofesionalnost NLB i CKB banke, sa kojima sam u stalnoj komunikaciji jer su im zahtjevi stalno drugačiji. Prvo su tražili spiskove radnika, pa zatim potpis predsjednika sindikata, a nakon toga stečajnog upravnika, prebacuje se odgovornost na Ministarstvo finansija. Radnici ni krivi ni dužni ne mogu da dobiju svoj novac i sa razlogom su ljuti i razočarani –kazao je Krivokapić.
Otpremnine čeka 192 radnika, a za to je opredjeljeno 3, 5 miliona eura. Riječ je o novcu iz stečajne mase odnosno od prodaje velikog doka za koji je od litvanske firme prihodovano 11 miliona eura.
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close