ДруштвоИздвојено

УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ: ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ ЗБОГ ВИШЕ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

– Полиција је у Kотору лишила слободе И.Т. (34) из Пљеваља због сумње да је извршио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршења кривичног  дјела, те и кривично  дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, саопштено је из Управе полиције.

И саопштењу се наводи да је полиција је лишила слободе лице Г.В. (41) из Подгорице, због сумње да је извршио кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, као и због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

– Осумњичени на мотоциклу марке “Хонде”, након што се нису зауставили на знак саобраћајне полиције, су се дали у бјекство након чега је полиција организовала потјеру и убрзо ухапсила ове особе.

Kод њих је пронађен пиштољ марке “Глок”, калибра 9 мм са пет метака у оквиру, те једним метком у цијеви. Такође, полиција је овом приликом код И.Т. пронашла два криптована средства комуникације, већу своту новца, као и друге предмете.

Прегледом лица Г.В. полиција је пронашла пиштољ марке “Валтер” калибра 9 мм са 13 метака у оквиру. Такође, овом приликом код Г.В. су пронађена два криптована средтва комуникације, већа свота новца и други предмети.

Такође, полиција је приликом контроле мотоцикла без регистарске ознаке утврдила да је са истог уклоњен идентификациони број шасије, који је такође у цијелости премазан масном супстанцом налик на уље. Ова криминалистичка обрада указује на сумњу да је предметни мотоцикл био припремљен за извршење кривичног  дјела, те за уништавање предмета и трагова повезаних са истим.

И.Т. и Г.В. су лишени слободе.

Утврђено је да је Г.В. у Црну Гору ушао илегално те да је за њим расписана интерполова потјерница по одлуци Основног суда у Даниловграду  због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности, те и кривично дјело тешка тјелесна повреда, због којих се потраживао за издржавање затворске казне у трајању од пет година.

Службеници Центра безбједности Херцег Нови и Одјељења безбједности Kотор у сарадњи са службеницима Сектора за борбу против организованог криминала и корупције предузимају даље неопходне мјере и радње у извиђајном поступку.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном државном тужиоцу који им је одредио задржавање до 72 сата.

                              ТИМ ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close