ДруштвоИздвојено

USKORO NOVI TENDER ZA PRODAJU PREOSTALE IMOVINE BRODOGRADILIŠTA

U narednih nekoliko dana biće ponovljen tender za prodaju preostalog dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela, koji je juče poništio stečajni upravnik Žarko Ostojić.

Kako je Ostojić kazao za naš Radio  tender je poništen zbog tehničke greške koja se pojavila u oglasu, a odnosi se na zemljište koje se prodaje.

-Odlučio sam da poništim tender kako ne bi imali problem sa kupcem, odnosno novim vlasnikom –kazao je stečajni upravnik Brodogradilišta.

Tender je objavljen 26. jula, a rok za dostavljanje ponuda bio je 8. septembar. Početna cijena za preostali dio imovine bjelskog preduzeća  je 5, 2 miliona .

Na prodaju su bila ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,9 hiljada eura, odnosno 393 hiljade eura, zatim kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 32,31 hiljadu, portalne okretne dizalice po početnoj cijeni od milion eura, Hammelman pumpa sa opremom za 49,68 hiljada,  oprema stolarske radionice za 5,33 hiljade i alati i druga oprema za 452,18 hiljada eura. Početna cijena za zemljište iznosila je 2, 5 miliona eura.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije dvije godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura.

Na ranijim tenderima  prodat je veliki dok litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla  za 11 miliona eura, dok je mali dok za 2, 1 milion kupila turska kompanija  Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited. Oba doka napustila su brodogradilište prošlog mjeseca.

Od prodaje imovine izmireni su prvi i drugi isplatni red povjerilaca, a iz trećeg 70 odsto potraživanja.

Za dio infrastrukture Brodogradilišta zainteresovan je  konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close