ИздвојеноПолитика

USVOJENA ŽALBA SIMONIDE KORDIĆ – SLIJEDI NOVO RJEŠENJE

Državna Komisija za žalbe poništila  je odluku potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Kabinetu predsjednika opštine, kojom je ukinuto radno mjesto rukovodioca Kancelarije za međunarodnu saradnju. U obrazloženju rješenja navedeno je da je Komisija razmotrila žalbu i  utvrdila da odluku treba poništiti i vratiti prvostepenom organu na ponovni postupak odlučivanja. To je u ovom slučaju predsjednik opštine Stevan Katić.

– Komisija je samo potvrdila ono na šta smo  DF i ja ukazivali sve vrijeme, da je riječ o nelegalnoj i neligitmnoj odluci.  Pozivam da se više ne dopuštaju ovavke skandalozne situacije, koje samo bespotrebno potresaju opozicionu vlast. Nalazimo se u trenutku kada narod pokazuje jedinstvo na protestima, pa je obaveza svakog opozicionog političara da pruži doprinos održanju opozicione vlasti, a ne da nepotrebno izaziva sukobe. Mi u lokalnim upravama u kojima vršimo vlast moramo da pokažemo da smo odgovorni političari –kazala je Kordić.

Potpredsjednik opštine Miloš Konjević je potvrdio da je njegova odluka poništena rješenjem Komisije za žalbe ali i dalje tvrdi  da je odluka  legitimna i po zakonu donijeta uz ovlašćenje predsjednika Opštine.

-Ja nisam pravnik a to rješenje su radili pravnici koji su zaduženi za kadrovska pitanja u Opštini Herceg Novi samo je vraćeno na ponovno postupanje. Mjesto rukovodioca Kancelarije za međunarodnu saradnju više ne postoji, a Kordić  će u narednom periodu  biti preraspoređena na neko drugo radno mjesto. Ponavljam, nije ukinuta Kancelarija za međunarodnu saradnju već samo rukovodeća pozicija –rekao je Konjević.

Ističe i da njegova odluka nije politička već da je prvenstveno imala cilj da se poboljša funkcionisanje lokalne uprave.

-O tome da je ovo politički potez, da se ruši vlast u Herceg Novom i slično, o tome neću ni da pričam. Ovo nema veze sa politikom, ovdje mijenjamo loše stvari iz prošlosti, tu smo da bi poboljšali funkcionisanje lokalne uprave i to nema nikakve veze sa nijednom politikom, ni opozicionom ni ovom drugom -kazao je Konjević.

S druge strane Kordić tvrdi da odluka koju je Konjević donio 5. februara ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo i da je to za nju završena stvar.

Iz Kabineta predsjednika opštine Stevan Katića  pojašnjavaju da je razlog  za poništenje rješenja procesni , jer Simonidi Kordić prije donošenja rješenja nije omogućeno da se izjasni o činjenicama i okolnostima koje su od značaja za donošenje rješenja.

-Komisija nalazi da je prvostepeni organi bio dužan da žalilji omogući učešće u postupku, a kako to nije učinjeno, ožalbeno rješenje je poništeno i predmet vraćen prvostepenom organu na ponovni postupak. Komisija je rješenjem ukazala na nepravilnosti koje treba ispraviti, a koje se odnose na saslušanje stranke. Uvažavajući primjedbe Komisije, koje se tiču prije svega pravca u kom treba dopuniti postupak, prvostepeni organ treba da u ponovnom postupku donese novo rješenje, u skladu sa zakonom –kazao je Katić.

Zaključio je da funkcionisanje koalicije na vlasti u Herceg Novom nije, niti će biti ugroženo.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close