ДруштвоКултура

UZ DAN GRADA: VEČERAS KONCERT „NOVI – NOVOM“ A SINOĆ AMADEUS BEND

Večeras povodom Dana grada koncert na trgu ispod Tore –   „Novi – Novom“ a sinoć na istom mjestu nastupili su članovi popularnog Amadeus benda.

Koncert „Novi – Novom“  okupiće  domaće muzičke snage:  Boka bend,  klapu Duje  – Castelnuovo, zatim Stari kapetan.  U čast grada možete ih na Trgu čuti večeras od 20 sati. Ovaj koncert zakazan je za 20 časova, a sinoć je na istom mjestu priređen koncert  Amadeus benda, jednog od najpopularnijih bendova sa ovih prostora.

-Nismo  prvi put u Herceg Novom ali jesmo na ovom prelijepom trgu, rekao nam je prije nastupa  solista Amadeus benda Boris Tasić i obećao dobru žurku i  malo specifičniji program u odnosu  na ono što su svirali ranije u Herceg Novom.

Koncert su obojili svoljim hitovima, rok i pop numerama ali i obradama folk melodija  pokazavši da kao grupa iza koje je  14 godina iskustva  na muzičkoj sceni i devet snimljenim  albuma,  opet mogu da iznenade, ne samo kod kuće nego i u gradovima Amerike i Australije gdje su  imali uspješnu turneju.   [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/10/unnamed.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]   – Od  devet albuma koje ste objavili  dva su Live i jedna platinasta kolekcija sa mnogobrojnim hitovima, a ono što je karakteristično za Amadeus bend je da, bilo da je riječ o svirkama u klubovima, manjim ili većim koncertima, uvijek je osjetna povratna energija i komunikacija sa publikom. Kako to postižete?

– Na taj način što mi inače, u svoje slobodno vreme, posećujemo koncerte velikih svetskih zvezda i tamo „kupimo“ tu neku energiju i „fore“ kako se radi posao, tako da tu neku pozitivnu energiju razmenjujemo sa našom publikom i ona to oseća. Nebitno je da li sviramo pred 50, 500, 5 000 ili 50 000 ljudi, kao što je bilo slučajeva, uvek se prema poslu odnosimo maksimalno profesionalno, uvek to radimo iskreno iz srca i duše, publika to prepoznaje i mislim da je to neki glavni faktor koji nas povezuje i čini da se zajedno osećamo lepo.

–  S obzirom kako često nastupate, da li je teško izdržati takav tempo? Reklo bi se da ste neumorni, ili se taj umor ne osjeća na sceni?

– Na sceni ne, ali se vidi na našim licima… (smijeh)

Imali ste veliku američku, kao i turneju po Australiji; kakvi su utisci iz „bijeloga svijeta“?

– I u Americi i u Australiji smo se prvenstveno lepo proveli, nosimo divne utiske i sklopili smo neka iskrena prijateljstva za ceo život. Spojili smo lepo i korisno; malo radimo- malo se družimo sa našim ljudima tamo preko okeana, i Pacifika i Atlantika, tako da smo poneli zaista lepe utiske odande.

Lijepi su i  utisci iz Herceg Novog, a zadovoljna je bila i prisutna ipak borjna publika.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close