Култура

Uz prvu samostalnu izložbu Borisa Šuberića: Posvećen Boki i Mediteranu

Prva samostalna izložba Borisa Šuberića otvorena je u Spa galeriji Instituta Igalo. Radovi odabrani za ovu postavku, rađeni uglavnom akrilom na drvetu, u kombinovanoj tehnici prohroma i željeza, odabrane skulpture,mamili su osmjehe i pohvale brojne publike.

Izložbu je otvorio umjetnik i prijatelj autora Nikola Ćurčin, nepretenciozno i iskreno saopštivši ocjenu: Borisova izložba je dokaz da se Herceg Novi ponovo budi, da se budi njegova  umjetnička strana, naročito  likovna!

– Boris je primjer da se neki umjetnici koji su godinama nezasluženo bili na margini, konačno pojavljuju na površini i da likovni život ovog grada ponovo cvjeta kao u stara dobra vremena. Njegovi radovi su divni, svima izazivaju isti osjećaj zadovoljstva. Neke sam imao priliku da vidim tokom izrade, neke vidim prvi put sada i prijatno sam iznenađen – rekao je Ćurčin.

Osim slika iz života Novog, koje su slične  i  u bilo kom drugom gradu na Mediteranu, Boris Šuberić, pokazao je publici i neobičan, unikatni, oslikani namještaj.

– Moje teme su uvijek more, mornari, žene. Posvećen sam našem podneblju, Boki Kotorskoj, Mediteranu. Interesantno je da je pola ovoga sa novskog otpada. Nalazio sam djelove pored kontejnera, obrađivao odbačene i pravio neke nove stvari. Namještaj je nešto što radim dva mjeseca, trudiću se da ubuduće tome posvetim više pažnje. Taj rad mi daje priliku da se na najbolji način izrazim – objasnio je Šuberić koji je prije ove samostalne izložbe izlaga u prodajnim galerijama  uglavnom u Kotoru i Podgorici.

Publiku prisutnu na otvaranju  pozdravio je dugogodišnji rukovodilac Spa galerije Željko Vavić i podsjetio da je glavna misija Spa galerije da veliki umjetnički fond sa kojim raspolaže ponudi na uvid široj publici, gostima i sugrađanima, a osim toga da otvori vrata mladim, još neafirmisanm umjetnicima.

Priliku koju je dobio Boris Šuberić je na najbolji način iskoristio. Njegove slike su od onih koje možete sanjati, koje vidite kada zažmurite, koje će jednako obradovati dijete i odrasle koji su sačuvali dijete u sebi.  Ako narednih dana budete tražili kap vedrine i dobrog raspoloženja, na ovoj izložbi ćete baš to naći.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close