Спорт

VATERPOLO VETERANI BIJELE NA TURNIRU “ZVEZDE GOČA”

Vaterpolo veterani Bijele učestvovali su na drugom međunarodnom turniru “Zvezde Goča” koji je održan od 29. do 31. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Ovo im je bilo prvo gostovanje u regionu.

Vatrepolisti Bijele, koje trenira Milo Želalić,  na turniru bili su u grupi sa ekipama: Beograd, Vučko Sarajevo, Partizan Beograd.  Prvog dana turnira odigrane su dvije utakmice, protiv Beograda (rezultat 5:4 za Beograd) i druga protiv Vučka (rezultat 5:4 za Vučka). Drugog dana turnira sastali su se sa Partizanom i poraženi 5:3, a potom pobijedili Incel iz Banja Luke rezultatom 8:1. Kuriozitet je da je u posljednjoj utakmici jedan pogodak postigao najstariji član ekipe Nenad Krivokapić Baćun (65 godina).

-U klubu su zadovoljni postignutim, premda se  mogao ostvariti znatno bolji plasman.  Nedovoljna pripremljenost i neiskustvo u ovakvoj vrsti takmičenja su učinili svoje. Potencijal ekipe je veliki i nadamo se sportskim uspjesima u narednom periodu. U ekipi je  stvorena sjajna atmosvera, druženje je bilo fenomenalno i dostojanstveno smo predstavili svoj grad i državu. Domaćini, inače stari prijatelji VK Bijele, dočekali su nas izvanredno i na tome smo im veoma zahvalni, ističu u klubu iz Bijele.

Za Vaterpolo Veterane Bijela u Vrnjačkoj Banji igrali su: Petar Popović, golman i kapiten ekipe Branko Vuković, Đuro Balić, Predrag Zloković,  Dražen Riha, Damir Krivokapić, Vladimir Janda, Dražen Bosnić, Marko Antičević, Nikola Vučetić, Marko Nikolić, Nenad Krivokapić – Baćun i  Siniša Dragutinović.  U sastavu Bijele su i Nikola Begović,  Uroš Zloković, Stojan Simov, Mišević Ivica, Nikola Samardžić, Milan Živković,  Stanko Zloković i Veselin Ilić.

Podsjećamo u julu, na inicijativu bivšeg poznatog i uspješnog bijeljanskog vaterpoliste Mila Želalića, održan je sastanak bivših vaterpolista i članova Vaterpolo kluba Bijela i praktično oformljena ekipa Vaterpolo Vetarana. Ekipa je već na prvom treningu koji se održan 06. jula okupila 12-tak članova, i od tada se broj stalno uvećao , tako da danas ekipa ima 20-tak članova. Trener ekipe, organizator i čovjek koji gotovo o svemu nesebično brine je Milo Želalić. Ekipa od svog osnivanja redovno trenirala na svom plivalištu u Bijeloj, dva do tri puta sedmično. Odigrano je i dosta pripremnih utakmica sa prijateljima iz VK Kumbor, Vaterpolo Vetarana Jadran i nekoliko stranih ekipa koje su bile ljetos na pripremama na našoj rivijeri.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close