Друштво

Vatrogasci i đaci o vanrednim situacijama

Grupa učenika  Osnovne škole „Milan Vuković“, njih šezdesetak, u okviru nastavnog programa saradnje sa lokalnom zajednicom, a na temu vanrednih situacija, obišli su danas  Vatrogasni dom u Meljinama. Iz kolektiva opštinske Službe zaštite i spašavanja su najmlađima objasnili čime se bave vatrogasna i služba spašavanja, koji su koraci neophodni u slučaju vanrednih situacija, kao i šta ne treba raditi u slučaju požara. Sa učenicima su bili i nastavnici Slavica Karadžić, Vanja Krivokapić i Mijajlo Roćenović.

-Cilj današnjeg druženja je edukacija mlađih osoba u slučaju bilo kakve potrebe za Službom zaštite i spašavanja – u slučaju požara, zemljotresa ili poplava,  kako bi bili spremniji djelovati preventivno i radi boljeg snalaženja u tim situacijama. Naša vrata su otvorena svim obrazovnim institucijama, jer je o vanrednim situacijama najbolje učiti od malih nogu – kazao je Rukovodilac Službe zaštite i spašavanja, Aleksandar Škobalj.

Služba zaštite je za osnovce realizovala i pokazne vježbe, a najviše interesovanja ali i osmjeha izmamili su evakuacioni skokovi sa krova Vatrogasnog doma. Iz Službe su napomenuli da će i ubuduće biti raspoloženi za ovaj vid saradnje sa svim zainteresovanima, informisali su iz PR službe Opštine Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close