ДруштвоИздвојено

VATROGASCI SE I DANAS BORE SA POŽARIMA UZ POMOĆ IZ VAZDUHA

Situacija na Luštici i u zaleđu Sutorine je bolja nego prethodnih dana, ali svi požari, i pored nadljudskih napora vatrogasaca, još nisu ugašeni.

Kako saznajemo u Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, koji sa tivatskog aerodroma koordinira akcije sa letjelicama međunarodne pomoći,  jutros je ukrajinski avion „Antonov 32P“ djelovao ispod Obosnika – poviše Zabrđa, Petrovića i Mendegaja. Švajcarski helikopter „super puma“ je jutros  gasio Solila u tivatskoj opštini, a sada bi trebalo da krene ka Luštici da gasi požar na dva mjesta. Prvo je  iznad sela Begovići gdje gori gusta borova šuma, a drugo iznad sela Tići prema Obosniku, rekli su nam u Direktoratu za vanredne situacije MUP-a,  izražavajući zahvalnost ukrajinskim, švajcarskim i hrvatskim pilotima na nesebičnoj pomoći u borbi sa vaternom stihijom.

U Vatrogasnoj jedinici Herceg Novi saznajemo da je vatra opet počela da tinja iznad Prijevora i Konjevića,  gdje su hrvatski „kanaderi“ gasili juče popodne, dok je situacija sa gornje strane Vidovog vrha stabilna i vatrogasci se polako pakuju. Iako se osmi dan bespoštedno bore sa vatrom, braneći sve što treba braniti, naši vatrogasci i dalje ne posustaju i zaslužuju više nego opravdane i podršku i pohvale, kao i dobrovoljci i mještani koji im pritiču u pomoć.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close