Култура

VEČE FLAUTE U MUZIČKOJ ŠKOLI

U Muzičkoj školi Herceg Novi biće održano veče flaute studentkinja Muzičke akademije sa Cetinja u četvrtak, 6. juna.

Nastupiće Marija Sinđić i Nora Stošić. Sinđić je rođena u Bijelom Polju gdje je završila osnovnu školu. Posle toga nastavlja srednju muzičku školu ”Vida Matjan” u Kotoru. Osvojila je brojne nagrade među kojima su prva nagrada na takmičenju u Valjevu i druga na takmičnju “Davorin Jenko”. Nakon srednje škole upisuje muzičku akademiju na Cetinju u klasi vanredne profesorice Marije Đurđević Ilić.

Nora Stošić je studentkinja prve godine Muzičke akademije na Cetinju takođe u klasi Marije Đurđević Ilić. Odrastala je u Požarevcu gdje je završila osnovnu i srednju Muzičku školu “Stevan Mokranjac”.  Od malena je dobitnica brojnih nagrada. Od 2015. je članica simfonijskog orkestra “Gvardie”. Laureat je 2017. godine na Takmičenju drvenih duvača u Požarevcu, kao i dobitnik druge nagrade, ali i treće na međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu.

Veče flaute je na programu od 20 sati u koncertnoj Sali Muzičke škole, a publika će moći da čuje između ostalog djela Gačevića, Perunovića, Bizeta i Prokopieva.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close