ИздвојеноСпорт

„ВЕЧЕ ШАМПИОНА“ – СПОРТИСТИ ПОНОС ХЕРЦЕГ НОВОГ

Свечана додјела награда најбољима у спорту у Херцег Новом одржана је вечерас у Дворани Парк. “Вече шампиона”, један од програма Празника мимозе, прилика је да наш град представи спортске перјанице које бране боје својих клубова, представљају свој град и земљу. Организатори су Секција спортских новинара Херцег Новог и општински Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт.

Награђеним спортистима честитао је на успјеху предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и пожелио да наставе путем успјеха као и до сада. Он је истакао да ће Општина Херцег Нови увијек бити уз њих јер су они понос града и његови најбољи амбасадори.

Предсједник Катић је уручио награду најуспјешнијем спортисти Херцег Новог за 2019. годину – Немањи Микулићу из Карте клуба „Бијела“.

Млади новски каратиста је успјесима у прошлој години завриједио ово признање – освојио је треће мјесто на Свјетском првенству у Чилеу у категорији кадета и на Балканском првенеству у Словенији у јуниорској категорији, као кадет освојио је и прво мјесто Свјетске карате лиге за младе у Умагу, а као јуниор прво мјесто Свјетске карате лиге за младе у Венецији, првак је Црне Горе и освајач још 15 медаља на прошлогодишњим регионалним такмичењима, од којих су десет златне.

Награду за животно дјело добио је Фуад Агић (Фудбалски клуб Игало). Oн је захвалио свим спортским радницима и пријатељима и пожелио младим спортистима да наставе да нижу успјехе и да се баве спортом који им може помоћи да одреде прави пут у животу.

Постхумно признање припало је боксерском раднику Фехмију Хусенију.

У категорији најуспјешнијих спортиста признања су добили: Ђуро Радовић, Владан Спаић, Димитрије Обрадовић (ватерполо), Миливој Дукић (једрење), Милица Туфегџић (одбојка), Анђела Антуновић (пливање), Јована Савковић (кошарка), Дилан Прашовић (бокс), Бојан Вуловић (карате), Богдан Сератлић (боћање), Александар Милосављевић (спортски риболов), Филип Радуловић (стони тенис), Јелена Томашевић (триатлон), Никола Перишић (стрељаштво) и Миомир Савић (шах).

Најуспјешнији новски колектив је Пливачки-ватеполо клуб Јадран Царине.

Признање за најбољег тренера припало је Владимиру Гојковићу, тренеру Јадрана у првом дијелу сезоне и селектору сениорске ватерполо репрезентације Црне Горе.

За амбасадора новског спорта у иностранству, односно најбољег новског спортисту који брани боје клуба ван града, изабран је ватерполиста Милош Шћепановић, који је тренутно члан француског Марсеја.

Спортски радник године је Ранко Боца, оснивач Стонотениског клуба Нови.

Плакете су уручене Фудбалском клубу Игало поводом 90 година постојања, Александру Матковићу за допринос развоју фудбала у Зеленици и Ватерполо клубу Кумбор који је аматерски првак Црне Горе.

У категорији – перспективни млади спортиста, плакетама су награђени: Лазар Вукићевић, Данило Кривокапић, Марко Бошковић, Ђорђе Чворовић, Антонио Кандић и Вјера Булајић (ПВК Јадран Царине), Сретен Илић (ВК Бијела), Јована Дамјановић и Никола Ђуричић (Карате клуб Бијела), Марко Брнада и Радован Ђуровић (Карате клуб Шотокан), Јакша Кривокапић (Стонотениски клуб Нови), Младен Иванишевић (Тениски клуб Херцег Нови), Ивана Јечменић, Јована Којчиновић, Бојана Раднић и Јована Булајић (ЖКК Приморје), Лука Желалић и Филип Вучуровић ( КК Ас), Алекса Ковачевић, Матија Матковић, Илија Рогановић (КК Бијела), Вук Ивеља (КК Галеб), Никола Косаћ, Вук Карабасил и Благоје Узуновски (ФК Игало), Вук Банићевић (ФК Поморац), Стефан Вукадиновић, Јелена Вујичић, Ана Кривокапић и Алекса Лучић (ФК Обилић), Немања Васиљевић и Богдан Головић (ФК Орјен), Теа Витез и Тамара Андрић (РК Маестрал), Даница Војиновић и Наталија Обрадовић (ЖОК Албатрос), Александра Малишић и Славица Капор (ЖОК Херцег Нови), Николас Срибин (Боксерски клуб Херцег Нови), Лука Говедарица и Никола Васовић (Џиу џица клуб Панда), Јелена Пешић (Гимнастичарски клуб Аdriatic kids), Николина Андрић (Џудо клуб Игало), Миња Матковић, Тара Крешић и Владан Самарџић (Школе спорта JUMP).

Традиција избора најбољих спортиста, спортских колектива и радника у Херцег Новом траје, са мањим прекидима, од 1978. године. Жири који је ове године формирао предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, чинили су: Здравко Шакотић новинар Радио Херцег Новог, дописник Дана и Спортског Журнала (предсједник), Перица Ђаковић новинар ТВ Нови, Дејан Бијелић новинар Радио телевизије Херцег Нови, Неђељко Кочетановић спортски публициста и Дарко Класић, секретар Секретаријата за друштвене дјелатности.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close