Култура

VEČERAS ĆE BITI ODRŽAN “MAKE HERCEG NOVI GREAT AGAIN“

U amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, večeras u 21 sat biće održan  „MAKE HERCEG NOVI GREAT AGAIN“, gdje će se publici predstaviti novi izvođači i autori elektronske muzike iz Herceg Novog.  Događaj organizuje Omladinski kulturni centar Herceg Novi, sa podrškom Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

U dvorištu palate Burovina, na sceni prilagođenoj za elektronsku muziku, nastupiće: Markiss b2b Rufio Senzi, Tan Zen, Marija S, IVA, STO1K – mladi, uglavnom neafirmisani umjetnici.

-Za četiri sata programa, slušaćemo većinom autorsku muziku, neke live ACT, neke DJ set. Očekujemo super atmosferu na ovoj kamernoj sceni. Ulaz u amfiteatar je besplatan. Događaj je humanitarnog karaktera i prvi je u nizu planiranih aktivnosti koje za cilj imaju uspostavljanje i omogućavanje rada otvorene gradske muzičke vježbaonice/studija za snimanje zvuka u OKCu, koji sprovodimo kroz program „Akademija održivosti“. Na lokaciji će biti postavljena donatorska kutija, a novac prikupljen na ovoj i slijedećim manifestacijama, biće dupliran od strane Fonda za aktivno građanstvo – FAKTa. Donacije nisu obavezne, a poruka akcije glasi: „Uključi se i utiči: razvoj filantropije za jače civilno društvo“. Ideja za kampanju prikupljanja sredstava nije nova. Tokom dugogodišnjeg rada sa umjetnicima i kreativnim mladim osobama u Herceg Novom, stekli smo uvid u kompletne potrebe i težnje ove ciljne grupe u našem gradu, najčešće iskazane u navodima da im je „muzika jako bitna“, da „žele da stvaraju svoju muziku“, da „žele da se bave muzikom van formalno obrazovnih institucija“, da žele da „organizuju festivale omladinskog stvaralaštva i loklanih neafirmisanih muzičara“, ali i podvlače da za to nemaju uslove i prostor – navedeno je u saopštenju Omladinskog kulturnog centra.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close