Економија

VEKTRA BOKA OSNIVA NOVO DRUŠTVO “PLAŽA BOKA”

Odlukom odbora direktora Vektra Boke od 18. oktobra, za 25. novembar zakazana je treća vanredna Skupština akcionara tog društva u kome se realizuje Plan reorganizacije.

Kako je navedeno u pozivu, dnevnim redom je između ostalog predviđeno donošenje odluke o unošenju nenovčanog kapitala u novoosnovano društvo sa ograničenom odgovornošću “Plaža Boka”.

To je ono i na šta su upozoravali bivši radnici Vektra Boke i njihovi pravni zastupnici navodeći u više navrata da će nekontrolisanom prodajom imovine Vektra Boke i prebacivanjem novca sa računa preduzeća na Vektru Investments, menadžment uvesti preduzeće u bankrot a radnici i ostali povjerioci neće uspjeti da namire potraživanja.

Za advokata i punomoćnika bivših zaposlenih Jovana Pejovića osnivanje novog društva predstavlja nastavak izvlačenja imovine iz Vektra Boke.

–  Oni nemaju saglasnost Savjeta za privatizaciju za prodaju hotela, zato i osnivaju ćerke firme, izdvajaju Hotel “Plažu” iz imovine Vektra Boke, što je nezakonito raspolaganje imovinom i novo izigravanje povjerilaca.  Plaža je samo početak, to će vjerovatno uraditi i sa ostalom imovinom. Nakon toga bi Privredni sud proglasio bankrot i zatvorio priču – rekao je Pejović.

On je podsjetio da su određene postupke pokrenuli pred Osnovnim sudom u Herceg Novom  i Privrednim sudom u Podgorici a u slučaja opstrukcije ili nerazumjevanja, kako je objasnio,  imaće pravni osnov da tuže državu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close