ЕкономијаИздвојено

VELIKI BJELSKI DOK ZASIJAO U LITVANIJI! SREĆAN RAD!

Od avgusta 2017.  godine navikavamo se na novu vizuru Bijele, bez dokova i brodova.  S tugom su ispraćeni i veliki i mali dok, a onda je vrijeme učinilo svoje pa je većina navikla  na novi lik ovog mjesta, a  mnogi su i zaboravili veliki dok na kome su  punih 40 godina u Jadranskom brodogradilištu Bijela  remontovani brodovi  iz cijelog svijeta. Podsjetićemo, ovaj gigant prodat je 2016. godine litvanskoj  kompaniji „AB Vakaru Laivu Gamykla“ za 11 miliona eura, a Bijelu je napustio 5. avgusta naredne godine. Složenu operaciju ukrcaja na  specijalni holandski brod za prevoz teških tereta “Dockwise Vanguard”  prije dvije godine sa tugom su pratili ne samo nekadašnji radnici ovog preduzeća nego i mještani. Da ima i onih koji prate  i dalje “sudbinu” bjelskog doka uvjerili smo se nedavno jer je na Fb stranic

i  Bijela i Bijeljani  objavljen tekst preuzet sa stranice  “The Western Shipyard Group” odnosno najveće brodsko-inženjerske kompanije u Litvaniji, gdje je dok opet zasijao u punom sjaju.

-Sa zadovoljstvom možemo da objavimo da je najveći plutajući dok u Baltičkim državama konačno modernizovan i doveden u Klaipedu . Gigant, dug 235 i širok 45 m, vezan je na pristaništu kompanije “Zapadno Baltičko brodogradilište”, gdje čeka završetak razvoja infrastrukture u zalivu Malku – navedeno je na stranici kompanije iz koje poručuju i da će veliki dok „postati  glavni generator ulaganja, otvarajući prilike ne samo za nekoliko stotina novih radnih mesta, već i za novu dodanu vrijednost za klijente grupe kompanija, samu kompaniju, luku Klaipeda, grad i Litvaniju u cijelini”.

Srećan rad!

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close