Друштво

ВЕТЕРИНАРСКА КОМОРА ЦРНЕ ГОРЕ ПОДРЖАВА МЈЕРЕ ВЛАДЕ У БОРБИ ПРОТИВ ШИРЕЊА КОРОНАВИРУСA

Ветеринарска комора Црне Горе, на челу са предсједником др Ратком Ралевићем, у потпуности подржава ванредне мјере Владе, које за циљ имају заштиту грађана и државе од ширења новог коронавируса, ЦОВИД-19.
Ветеринарска комора Црне Горе цијенећи актуелни тренутак у глобалној борби против пандемија коронавируса, Националном координационом тијелу ставља на располагање способност и знање ветеринара, као и њихове амбуланте.

Ветеринари су организовали 24-часовно дежурство, те стога молимо држаоце животиња да прегледе заказују, како би се избјегла гужва и обезбиједила препоручена социјална дистанца од 2м. Такође, наши ветеринари наставиће континуиран рад на терену, при чему ће обавезно носити заштитну опрему.
На основу истразивања ОИЕ не постоји опасност да се заразе пренесе од животиња.Ветеринарска комора Црне Горе, у сарадњи са Управом за безбједност хране ветерину и фито санитарне послове и Националним кординационим тијелом, обезбједит ће одређени број заштитних маски, обзиром да их није могуће набавити на тржишту. Ветеринарско особље је у сталном контакту са странкама, власницима животиња, како у амбулантама тако и на терену те морају заштитити своје запослене у складу са препорукама.
Ветеринарска комора ће о томе благовремено обавјестит Ветеринарске амбуланте и направит план расподјеле на основу броја запослених.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close