Друштво

ВИК: ЗАМЈЕЊЕН ПЛОВНИ ВЕНТИЛ НА РЕЗЕРВОАРУ САВИНА

Радници Водовода (радна једенице Електро-машинског одржавања и Одржавање водоводне мреже) замјенили су пловни вентил на резервоару Савина, због чијих су испада потрошачи Савине протеклих дана имали отежано водоснабдијевање.
Резервоар „Савина“, дио је примарне мреже снабдијевања водом, за прву висинску зону, за потрошаче у појасу од Шквера до болнице Мељине, практично најуже градско језгро, са око 3.000 потрошача. Резервоар „Савина“ се пуни гравитационо водом из ФС “Мојдеж“,
-Усљед деформација на „радном“ дијелу пловног вентила (кретном механизму), које су узроковане ударима високог притиска и замором материјала, у посљедње вријеме повремено је долазило до појаве заглављивања пловка, због чега су диспечери морали чешће да обилазе овај резервоар. Постојао је проблем око замјене пловног вентила, зато што је стара платформа (унутар резервоара), која је предвиђена да на њој стоји мајстор док мијења пловак, усљед корозије временом ослабила па је била небезбиједна (опасна) за рад. Зато је било потребно пронаћи ново рјешење за замјену пловка, саоштено је из херцегновског Водовода.
Према овом рјешењу предвиђено је пробијање горње плоче резервоара, како би се направио отвор кроз који би пловак могао безбједно да се спустити са горње стране помоћу ручне дизалице (паранка).
-Радници из екипе за одржавање водоводне мреже, након припремних радњи, извршили су пробијање отвора на горњој плочи резервоара (изнад пловног вентила) и заједно са екипом за електромашинско обавили демонтажу старог и монтажу новог пловног вентила. Након монтирања новог пловка отворен је вентил на доводу у резервоар и извршена је његова провјера у раду. По завршетку радова на замјени пловка и тестирања у раду, резервоару је приступила грађевинска група како би израдила одговарајући шахт изнад отвора на горњој страни резервоара. Током радова на замјени пловка (пловног вентила) није било обустављања снабдијевања водом потрошачима, иако је било најављено, саопштено је Водовода.
Извињавају се грађанима Херцег Новог што су у претходном периоду били изложени повременој несташици воде. Рјешен је велики проблем те ће потрошачи бити поштеђени у будуће непријатних систуација са недостатком пијаће воде у својим становима.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close