ИздвојеноКултура

VIS “LA ROSSA” SJAJNI MUZIČKI PEČAT HERCEGNOVSKOG KULTURNOG LJETA

Pečat ovom ljetu i zbivanjima na  brojnim, otvorenim, gradskim  kulturnim scenama upečatljivo su dali članovi vokalno instrumentalnog sastava LA ROSSA.

Nedavno su nastupili u Titovoj vili u Igalu i na tvrđavi Forte mare i   predstavili se uspješno širokim repertoarom   popularnih operskih arija, tradicionalnih  ruskih, makedonskih, španskih pjesama, napolitanskim songovima, evergreen i pop hitovima. Pred njima su i novi nastupi,   u Bijeloj a 31. avgusta i na Belavisti, 9. septembra od 21 sat moći ćete da ih čujete u Titovoj vili. Zapis o koncertu na tvrđavi Forte mare poklanja nam Viktorija Samardžić,  studentkinja druge godine Fakulteta za kulturu  i medije u Beogradu,  čije je  porijeklo iz Herceg Novog koji voli kao svoj grad, pa redovno prati i naš Portal i rado sa nama podijeli svoje utiske o programima kojima prisustvuje.

LA ROSSA OPČINILA PUBLIKU NA TVRĐAVI FORTE MARE

Avgustovsko veče ovog ljeta gospodnjeg proteklo je u znaku nježnih zvuka arija, opereta, tradicionalnih ruskih i makedonskih pjesama, španskih i mnogih drugih koji su dopirali sa tvrđave Forte Mare. Za ovo romantično veče zaslužni su članovi vokalno-instrumentalnog sastava “La Rosa” kojeg čine profesori izMuzičke škole Herceg Novi; vokalni solisti Stevan Tomašević i Nikolina Pušara, i instrumentalisti:, Đuro Poznanović, Linda Poznanović i Igor Novak… Svojom mladošću, velikim znanjem koje posjeduju, harizmom, talentom i ljubavlju prema muzici publiku su  proveli kroz bogat repertoar velikih umjetnika poput: Eduarda Di Capua, Nina Rota, Vincenza Di Chiara, Antonina Dvorzaka, Giacoma Puccinia, i mnogih drugih…. Dočarali su svaku pjesmu na poseban način, i prenijeli na publiku duh svake zemlje.

Noć pod zvijezdama, njihovi raskošni glasovi koji su milovali svakom ponaosob dušu i nježna svijetla napravila su magiju na jednoj od najljepših tvrđava u Novome. Veče je proteklo u znaku ljubavi ovog mladog VIS “La Rossa”. Publika je bez daha pratila ovaj spektakl počevši od najmlađih naraštaja, pa sve do onih malo starijih. Cijela zamisao ove večeri je da se stavi akcenat i promoviše kulturna muzika koja dušu hrani kako je jednom prilikom izjavio idejni tvorac i osnivač sastava, Đuro Poznanović. I zaista su uspjeli u tome. Publika je udahnula svijež i čist  duh muzike.

Nikolina Pušara, divna kreativna djevojka, solista grupe je i nakon koncerta bila pod snažnim utiskom susreta sa hercegnovskom publikom.

-Bilo je veliko zadovoljstvo nastupati na predivnoj sceni tvrđave Forte Mare. Koncert smo organizovali u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi i JUK Herceg Festom. Reakcije i pozitivne kritike publike su nam najbolji pokazatelj da se veliki trud i rad uvijek nagrade i da je publika jako željna i voljna da sluša drugačiju vrstu muzike od one koja se danas najčešće plasira. Na našem raznovrsnom repertoaru, večeras, pored arija i dueta iz opera „Don Giovanni“, „ Carmen“, „Gianni Schicchi“ i „Rusalke“, imali ste priliku da čujete ipopularne klasične kompozicije koje su izvodili Igor Novak i Linda Poznanović, violinčelo i klavir, kao i umjetničko izvođenje izvornih makedonskih pjesamanašeg fenomenalnog vokala Stevana Tomaševića. Trudimo se da raznovrsni repertoar na svakom nastupu, prilagođavamo ambijentu, jer sviramo na različitim lokacijama, a moram reći da je  nastup na tvrđavi „Forte Mare“ jedan od meni najdražih. Nastupati sa divnim kolegama, pod vedrim nebom, pred porodicom, prijateljima, sugrađanima, ali i turistima iz raznih krajeva svijeta, na tvrđavi koja je na samoj obali mora, za mene predstavljajedan od najljepših prizora, ispričala je Nikolina.

Dvije princeze i tri princa napravili su neobičnu ljetnu, muzičku bajku koju ćemo dugo pamtiti. Ako je niste vidjeli i čuli, na Belavisti vas ovi mladi i talentovani muzičari čekaju 30. avgusta.

tekst Viktorija Samardžić

fotografije: Miloš Samardžić

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close