ДруштвоИздвојено

ВЛАДА ЦГ: ОБАВЈЕШТЕЊЕ ТРГОВАЧКИМ ЛАНЦИМА, МАРКЕТИМА КАО И ДРУГИМ ПРОДАЈНИМ ОБЈЕКТИМА

У складу са мјерама које је прописао Институт за јавно здравље, Министарство економије обавјештава све трговачке ланце, маркете као и друге продајне објекте да поступају на следећи начин:

-Обезбједити мјеста за дезинфекцију руку – идеално на касама на којима треба да буду постављени диспензори – пумпе са дезинфекционим растворима на бази алкохола концентрације од 60% – 90%. Могуће је користити готова средства посебно прављена за ову намјену или раствор медицинског алкохола исте концентрације.

Радници у маркетима не треба да долазе на посао ако имају симптоме респираторне инфекције или високу температуру.

У свакодневном раду радници, посебно они који долазе у контакт са новцем, треба да пооштре хигијену руку, те да се строго придржавају мјера прописаних од стране Института за јавно здравље.

У случају да користе рукавице, треба да имају довољне количине „обичних“ најлонских рукавица или рукавица од латеxа. Пооштрена хигијена руку се препоручује и у случајевима када се рукавице не носе.

Ношење маски на радном мјесту за раднике у маркетима, као и за друге особе које немају симптоме се тренутно не препоручује.

Потребно је поставити адекватне постере – обавјештења о мјерама превенције, симптомима инфекције као и обавјештења о мјестима на којима се руке могу дезинфиковати.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close