Друштво

VLADIMIR ARSIĆ: NEOSNOVANE TVRDNJE BIVŠEG PREDSJEDNIKA ODBORA ČISTOĆE MILOVANA BAŽDARA

Izvršni direktor “Čistoće”, Vladimir Arsić, povodom izjava bivšeg predsjednika Odbora direktora preduzeća, sazvao je konferenciju za novinare  sa koje pozvao sve nadležne  državne organe da ispitaju  navode Baždara, te da će  pokrenuti  sve načine,, kako kaže,  ophođenja protiv diskriminatorskog  odnosa jedne  političke  partije (URA)  prema Čistoći , za sve netačne tvrdnje  koje su plasirane u javnosti.

– Ostavljeno nam je tri I po miliona duga kada sam , prije 14 mjeseci , došao na čelo -preduzeća  i do danas vratili dva i po miliona. Redovno  izmirujemo sve obaveze i potraživanja , uz ogromno lično i profesionalno požrtvovanje”,, kazao je izvršni direktor DOO „Čistoća“ HN Vladimir Arsić,
-Žao mi je što je ovo  iznuđeni press Čistoće  na osnovu navoda člana  političke partije URA  Milovana Baždara do skora predsjednika Borda direktora Čistoće.
U  odnosu na ono što su evidentni rezultati i što je menadžment postavio za 14 mjeseci od dolaska na čelo firme jeste za 400 hiljada eura veći priliv sredstava  u prvoj  polovini ove godine,  prema  bilansu stanja u našoj kompaniji. Zaslužni su  svi zaposleni u ovom preduzeću,  nije samo g. Baždar,  kako je sebe predstavio u sanacionim mjerama, koje je predstavio   prije 2,5 godine ,  kada je došao na čelo  Odbora, a  ja sam izvršni direktor 14 mjeseci.  Saradnja je bila korektna,  što je to uslijedilo  kroz dominantan politički odnos , da iznosi  neutemljene vrste problema ne znam! Imali smo  dobar poslovni odnos dok nije nastupila njegova  smjena  na Skupštini Opštine HN,  od tada  kreću problemi. Žao mi je što koristi političku  partiju da prezentuje svoj rezultat ili nesupjeh. Nije profesionalno ni kolegijalno”, objašnjava Arsić  podsjetivši da je najveći problem  u Opštini  – deponija komunalnog otpada.
– Čistoća je  potpisala ugovor o zbrinjavanju komunalnog  otpada na privremenom skladištu Tisove grede , sa  firmom  RR Ivović i to nije nikada bilo dovedeno u pitanje. Na sjednicama Odbora direktora,  svaki ugovor sa ovim izvođačem  (prvi potpisan u avgustu prošle i drugi u aprilu ove godine) prošao je  saglasnost  Odbora..  G. Baždar i UO koji je radio ugovor za Tisove grede je  prošao analizu svih segmenata. Problem , koji on navodi  u deponovanju zemlje,  koja se zastire na smetljištu Tisove grede,  iznesen je  na neprijateljski način. Njegova priča je da se zasipa  nedovoljna količina zemlje na deponiju,  nije na mjestu jer se zasipa onoliko koliko je ugovornom obavezom propisano, i to će da istraže nadležni organi,  ukoliko bude potrebno. G Bažar  nije ni jednom sa mnom obišao deponiju.”, objasnio je Arsić.

Prema njegovim riječima, na Bordu direktora  je sredinom februara ove godine  donesena  odluka da se formira stručno radno tijelu u pomoći za nadgledanje poslova  na deponiji  Tisove grede i za   članove tima izabrani su:  Milorad Radunović. Savo Zarubica i Čedomir Perović

ZAPOŠLJAVANJE
Na tvrdnje Baždara da se u firmi partijski zapošljavalo, Arsić kaže::
–   Novi menadžement   dva dana,  nakon što je stupio na dužnost  bio je suočen masovnim  bojkotom  i  odlaskom  zaposlenih vozača na bolovanje. U dva dana 11 ih je otišlo na bolovanje,  što je u jeku turističke sezone predstavljalo  nevjerovatan problem čime je opstruisan  rad preduzeća. Moja obaveza kao izvršnog direktora bila je da obezbijedim normalno funkcionsanje rada ovog preduzeća.

Riječ je o krajanje operativnom kadru. Za zapošljavanje za određeno vrijeme  dobili smo saglasnost predsjednika Opštine”, kazao je Arsić.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close