Друштво

ВЛАДУ И ЛЕРИ ИЗ БЈЕЛОРУСИЈЕ НОВИ ЛИЧИ НА КРАЉЕВСКУ ЛУКУ

Чланови групе Вал, млади пар Влад и Лера, представници Бјелорусије на Евровизији –одмарају ових дана у Херцег Новом и кажу да уживају у природи , медитирју, шетају крај мора и послије свих утисака које су тако стекли поручују – сретни сте у каквом граду живите!
За њих је Херцег Нови идеалан град за умjетнике, препун инспиративних мјеста, савршена је комбинација историјског насљеђа и модерне културе а има неки дух и атмосферу која даје умјетнички импулс свему.
Одмор у оваквом амбијенту им је признају био потребан јер су, како кажу, у својој земљи доживјели политичко шиканирање након најновијих дешавања и пошто су подржали протесте против резултата избора у Бјелорусији.
Лера и Влад су групу Вал основали 2016. године и за кратно вријеме постигли велику популарност међу млађом публиком у својој земљи која је склона алтернативној музици. Онда су одабрани да представљају своју земљу на такмичењу популарне музике Старог континента.
-Овогодишња Евровизија због епидемије корона вируса није одржана и све је помјерено за сљедећу годину. Међутим, како сада ствари стоје ми тада ећемо представљати нашу земљу представљати јер смо добили обавјештење да нисмо добродошли за ту мисију, кажу млади музичари са врло израженом сјетом што због политике, њихов неспорни музички квалитет неће бити представљен европском аудиторијуму.
Херцег Нови вјерујемо ублажава чак и ово незадовољство јер и Влад и Лера кажу да им се Нови јако свиђа.
-Стари град личи на краљевску луку из Игре престола. Ми смо смјештени у Старом граду у згради из 19. вијека и то је велика инспирација за нас. Уз све овђе су људи врло отворени и предусретљиви и осјећамо се врло лијепо.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close