Политика

XI REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE HERCEG NOVI

Pred odbornicima lokalnog parlamenta danas je 11. redovna sjednica sa 47 tačaka dnevnog reda uz predlog da se on dopuni sa još sedam tačaka. Uskoro se očekuje početak sjednice, direktan prenos je na talasima RHN.

Za početak sjednice predviđena je rasprava o rebalansu budžeta za ovu kao i budžetu za 2020. godinu.  Kako je navedeno u obrazloženju,  budžetom  za 2019. godinu planirani su prihodi u iznosu od 17, 785 miliona eura, smanjenje prihoda je 8 % te će budžet za ovu godinu iznositi 16, 407 miliona. Budžet za narednu godinu projektovan je na  18, 790 miliona eura.

Slijede predlozi odluka o porezu na nepokretnosti, o određivanju naziva naselja, ulica i trgova, o radnom vremenu, o utvrđivanju akustičnih zona, zatim o učešću opštine u  zajedničkoj izgradnji objekta u zoni mješovite namjene, kao i o  sticanju imovine. Odbornici će razmatrati i predlog odluke o donošenju  Lokalnog programa socijalnog stanovanja  za period 2020.-2021.godine. Slijedi nekoliko tačaka  vezanih za utvrđivanje lokacija za postavljanje odnosno izgradnju trafostanica Dugunja, Brguli, Radanovići, te postavljanje uređaja i opreme za mobilnu telefoniju,  o izgradnji saobraćajnice na Žvinjama, pristupnog puta u Meljinama, nadzemnog prolaza (pasarele) u Bijeloj i Zelenici, regulacije dijela bujičnog potoka Nemila na potezu kružnog toka u Meljinama, izgradnji kanalizacione infrastrukture u naselju Vodice-Baošići-krak 1 i Sušćepanu i bioprečišćivača u Mrkovima na Luštici, te kanalizacione infrastrukture u MZ Podi.

Na dnevnom redu je i predlog oduke  o izgradnji  panoramskog lifta na lokalitetu između Šetališta Pet Danica i Dvorane „Park“, koja će biti osnov za izradu glavnog projekta i izdavanje građevinske dozvole,  zatim i predlog odluke o izgradnji pješačko-biciklističke staze uz jadransku magistralu, od Tržnog centra „Laković“ do motela „Vinogradi“ u Sutorini.  Na Sjednici će raspravljati i o predlogu odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – javne garaže.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i promjena imena Risanske ulice, koja bi trebalo da nosi ime Elize Duković Lombardić.

Dnevnim redom predviđeni su i predlozi odluka o donošenje Lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja opštine Herceg Novi od 2020. do 2022.godine, dopuneodluka  o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta  i o prirezu porezu na dohodak fizičkih lica. Odbornici će razmatrati i programe rada preduzeća čiji je osnivač Opština.   Na dnevcnom redu 11. sjednice SO je i predlog odluke o izmjeni  odluke o određivanju lokacije za privremeno skladištenje neopasnog građevinskog i zelenog otpada na području opštine Herceg Novi, kojom se odlaganje ovih vrsta otpada produžava do 1. januara 2022. godine. Predložene su i izmjene odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnjem periodu, kojima će područje Luštice u zoni morskog dobra i ostrvo Lastavica biti u sastavu prve zone.

Pred novskim odbornicima biće i tačka Izbori i imenovanja, predlog rješenja o imenovanju članova Upravnog odbora Javne ustanove „Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ i predlog liste kandidata za radna tijela Skupštine Opštine Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close