Туризам

ZA ETNO SELO U SASOVIĆIMA ZATRAŽENA UPOTREBNA DOZVOLA

Advokatska kancelarija „Šimrak“ iz Herceg Novog u ime hercegnovske kompanije sa njemačkim kapitalom „Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Beuermann“ dostavila je zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole za etno sela u Sasovićima iznad Zelenike.

Vukašin Šimrak je saopštio  da se radi o kompleksu, sa velnes i spa ponudom, fitnesom i ostalim sadržajima.

– Kompleks je kategorizacije četiri zvjezdice, kapaciteta 30 do 50 mjesta. Svaka apartmanska jedinica zasebno, uz bazen i prateći sadržaj – kazao je Pobjedi Šimrak.

Kompleks je izgrađen na osnovu građevinske dozvole koju je Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo 18. juna prošle godine. Radovi su izvedeni prema glavnom projektu, koji je uradio vodeći projektant Jovica Rašović i kompanije Rašović studio arhitekture, Biro K, MB proing, Dovod, Sigma kompani i Cepting. U građevinskoj dozvoli se navodi da je planirana izgradnja objekata seoskog stanovanja u funkciji turizma, kao i da je ukupna bruto građevinska površina ovog kompleksa 2048,65 kvadrata. Planiran je objekat velnes bruto površine 123,91 kvadrata, fitnes bruto površine 56 kvadrata, te apartmani u tri lamele koje se sastoje od prizemlja i sprata, ukupne bruto površine 356,53 kvadrata. Glavni objekat koji se sastoji od podruma, prizemlja i jednog sprata ukupne je površine 285,29 kvadrata. Predviđena je rekonstrukcija i dogradnja četiri objekta seoskog stanovanja, od mojih je prvi restoran od 142 kvadrata, drugi galerija i apartman 221,38 kvadrata, a sastoji se od prizemlja i sprata, treći je recepcija površine 205,79 kvadrata, a četvrti apartmani na prizemlju i spratu od 144,7 kvadrata. Predviđena je rekonstrukcija i dogradnja vile površine 332 kvadrata, te izgradnja objekata od 65,4 i 58,4 kvadrata

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close