Друштво

ZA I PROTIV ŠKOLSKIH UNIFORMI

Mnogi smatraju da je uvođenje školskih uniformi dobra ideja, ali i oni koji je podržavaju nemaju odgovore na pitanja poput onog kako bi te uniforme ili kecelje trebalo da izgledaju, da li treba osmisliti najmanje dvije varijante – ljetnu i zimsku, ko bi finansirao kupovinu koju praktično treba obnavljati svake godine, jer djeca rastu… Mišljenja su podjeljena i u novskim osnovnim školama.
Tako u Osnovnoj školi Milan Vuković nisu za uvođenje uniformi, dok u školi Dašo Pavičić blagu prednost imaju oni koji smatraju da školarci treba da budu uniformisani. Ovo su odluke Savjeta roditelja u ovim ustanovama.
Velikom većinom roditelji đaka škole Milan Vuković izjasnili su se da protiv uvođenja uniformi, odluku je usvojio Savjet roditelja, a da bi validna odluka bila proslijeđena Ministarstvu prosvjete, saglasnost je trebalo da daju i ostala dva tijela, Nastavnički i Školski odbori koji su jednoglasno bili protiv uniformisanja, potvrdio nam je odluku direktor škole Željko Bojović.
U Osnovnoj školi Dašo Pavičić situacija je drugačija. Nakon pojedinačnog izjašnjavanja roditelja u svim odjeljenjima, u blagoj većini su oni koji su za uvođenje uniformi, potvrdila nam je predsjednica Savjeta roditelja Slađana Vujović.
Sve ustanove za osnovno obrazovanje u Crnoj Gori imaju rok da se, prema predlogu Ministarstva prosvjete, izjasne do 15. aprila.
Suština ideje je da se obezbijedi prepoznatljivost učenika i osjećaj pripadnosti ustanovi koju pohađaju, a u fokus stavi znanje kao jedina prava vrijednost koju treba njegovati.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close