ДруштвоИздвојено

ЗА НОВЉАНИНОМ РАСПИСАНА ПОТЈЕРНИЦА

Међународна потјерница расписана је за Крстом Вујићем (42) из Херцег Новог, који се терети да је формирао криминалну групу која је ликвидирала Новљанина Шћепана Рогановића, преноси Побједа.

Према њиховим сазнањима, Вујићево име нашло се на црвеној Интерполовој потјерници након што су истражитељи прикупили доказе о његовој значајној улози у овој криминалној групи. Сазнања којима располажу указују да се Вујић не налази у нашој држави, па су затражили међународну помоћ. За другим чланом ове групе – Милијем Бајрамовићем, за којег се сумња да је 13.фебруара усмртио Рогановића расписана је национална потјерница, док се за И. Г. трага.

Како се сумња И. Г. је пратио жртву и обавјештавао Бајрамовића криптованим телефоном о кретању Рогановића.

Такође, И. Г. је, како се сумња, по налогу и упутствима организатора криминалне организације у јануару 2020. године преузео од за сада непознате особе мотоцикл који је 2018. години украден у Шпанији, а који је коришћен у убиству Рогановића. Мотоцикл је И. Г. превезао до Херцег Новог, гдје га је у мјесту Зеленика предао Вујићу и Бајрамовићу.

Полиција сумња да је Вујић из Херцег Новог у 2019. години формирао криминалну групу коју су чинили Бајрамовић, Милош Ђуричковић, И. Г, и друге за сада неидентификоване особе. Ђуричковић је ухапшен и њему је одређен притвор.

Како је полиција раније саопштила, сви чланови имали су унапријед одређене задатке и улоге, а дјеловање криминалне организације је планирано на дужи временски период, уз примјену тачно одређених правила унутрашње контроле и дисциплине припадника криминалне организације. Како се сумња Бајрамовић је око 9.05 часова, на степеништу Сима Матавуља пришао Рогановићу и из пиштоља „црвена застава“ кал. 9 мм испалио најмање девет пројектила у његовом правцу.

Након тога, Бајрамовић је побјегао према Улици Бокешке бригаде, гдје га је на мотоциклу сачекао Вујић послије чега су се мотоциклом удаљили у правцу мјеста Сасовићи, гдје су, како се сумња, запалили мотоцикл и оружје. Бајрамовић и Вујић су се након тога удаљили у мјесту Зеленика, гдје су имали изнајмљени стан.

Осумњичени Ђурићковић ухапшен је 18. фебруара.

За Бајрамовићем се трага због сумње да је починио кривично дјело тешко убиство, кривично дјело ставарање криминалне организације и недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а за И. Г. због сумње да је починио кривично дјело тешко убиство и стварање криминалне организације.

Рогановић је убијен на степеништу код Канли куле када је ишао до локала чији је власник. Истражитељи мотив овог злочина виде у родбинској вези са Душком Рогановићем, који је високопозиционирани члан кавачког клана.

Извор: Побједа

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close