Друштво

ZA OGRADU, TROTOAR I SANACIJU PLAŽA MORSKO DOBRO OPREDJELILO 325.000 EURA

Za zamjenu oštećene ograde na Šetalištu Pet Danica od Škvera do hotela „Plaža“ Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom opredjeliće  70.000 eura.  Stara dotrajala ograda konačno će biti zamijenjena  u dužini od 450 metara  novom  od inoksa.

-Javno preduzeće je u Planu korišćenja sredstava predvidjelo 70.000 eura za rekonstrukciju oštećene ograde na šetalištu Pet Danica, sa namjerom da ih prenese Opštini Herceg Novi kao nosiocu posla. Kako u komunikaciji sa opštinom posao, nažalost, nije realizovan do ovog momenta, JP morsko dobro je pripremilo projektni zadatak i raspisalo tender za zamjenu oko 450m ograde,od hotela “Plaža” do “Škvera”. Posao će u potpunosti realizovati JP Morsko dobro preko izabranog izvođača radova -saopštili su iz tog preduzeća.

U Herceg Novom su trenutno u toku radovi na izgradnji rampe za ulaz u more osoba sa invaliditetom na kupalištu ispred instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu. Za ovaj posao Javno preduzeće je opredjelilo nešto oko 50.000 eura, a izvođač radova je d.o.o. preduzeće “Đokić group” iz Bara.

-Trenutno je u proceduri vrednovanje ponuda za izradu glavnog projekta rekonstrukcije “Novosadske plaže” dužine cca 230m. Ukoliko postupak bude ispravan i bez žalbi, vrlo brzo možemo dobiti projektanta ovog posla. JP Morsko dobro je za projektovanje rekonstrukcije ove betonske plaže predvidjelo 25.000 eura.  Nakon ponovljenog postupka javne nabavke, naredne nedelje će biti potpisan Ugovor sa izvođačem radova na rekonstrukciji lokaliteta “Bijela vila”. Vrijednost posla iznosi 29.450 eura -naveli su iz JP Morsko dobro.

Podsjećamo i da je to preduzeće opredjelilo 150.000 eura za izgradnju pješačke komunikacije od Rta Sv. Neđelja do Bijele, a u toku je priprema sporazuma o prenosu sredstava Opštini Herceg Novi i Agenciji za izgradnju i razvoj, koja je uradila idejno rješenje. Kako navode iz JP Morsko dobro Opština Herceg Novi  će učestvovati u izgradnji sa 130.000 eura.

Kontrolori morskog dobra napravili su izvještaj o stanju na terenu i evidentirali oštećenja na obalnoj infrastrukturi u prošlonedeljnom nevremenu.  Tehnička služba tog preduzeća će narednih dana napraviti premjer i orjentacioni predračun radova koje je neophodno hitno sanirati.

 

-Tokom novembra najavaljeno je novo nevrijeme i  trenuno stanje nije konačno. To je i prirodan proces sa kojim se suočavamo svake zime i koji neminovno donese određena oštećenja duž obale. Hitne sanacije odnosiće se na popravku prioritenih lokaliteta koji ne smiju ostati nebezbjedni. Nakon pripremljenog tehničkog opisa neophodnih radova, u najkraćem roku biće izvršen odabir izvođača radova u skladu sa zakonom o javnim nabavkama, a koji se odnosi na hitne nabavke.  Trajne sanacije biće završene na proljeće, kako bi sve bilo spremno za narednu sezonu -saopštili su iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close