Друштво

ZA PROBLEME U BAOŠIĆIMA – STRPLJENJA DO KRAJA APRILA

Mještani naselja duž rivijere ovih dana učestalo ukazuju na probleme sa lošom infrastrukturom na priobalnom putu. Iz Baošića su poslali i fotografije. Ogromna rupa nasred puta, otvoren šaht koji pripada kolektorskoj mreži, devastirani stubovi javne rasvjete, otežano saobraćanje i nebezbjedan prolazak ovim putem, posebno za djecu koja uveče prolaze ovom dionicom, samo su dio problema koje navode Baošićani, najčešće uz opasku da to ne smije da bude slika mjesta pred početak sezone.

Predsjednik MZ Baošići Mitar Krivokapić kaže da je i sam upozorio nadležne na ove probleme. U Opštini su mu rekli da je sanacija puta zadatak izvođača radova.

-Kompanija Ćeltikćioglu je nakon izgradnje kolektorske i vodovodne mreže odgovorna za vraćanje javnih površina u pređašnje stanje. U toku je testiranje novoizgrađene mreže. Tek nakon tehničkog prijema od strane nadzorne firme Dahlem , izvođač će moći da organizuje sanaciju javnih površina. U Opštini očekuju da će „Ćeltikćioglu“ ovog puta ispuniti dinamički plan radova i treći aneks ugovora kako bi do 27. aprila sve površine bile vraćena u pređašnje stanje.

Očekuju takođe da bi do kraja aprila trebalo da obave sanaciju kolovoza i asfaltiranje priobalnog puta. Komunalno – stambeno je poručilo nove dekorativne stubove koje će postaviti na dvadesetak mjesta, umjesto onih koji su oštećeni prilikom izvođenja radova u Baošićima.

Osim ovoga iz MZ podsjećaju da su ovih dana zasadili novih 20 stabala mimoze koje će oplemeniti prostor između sportskih terena i magistralnog puta kroz Baošiće. Ova akcija bila je planirana prije početka praznika mimoze ali je odložena zbog izuzetno hladnog vremena.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close