ИздвојеноТуризам

ЗА ПРВИ МИМОЗИН ВИКЕНД ТРАЖИ СЕ КРЕВЕТ ВИШЕ

Још нас 10 дана дијели од почетка  Празника мимозе а за први викенд, како нам саопштавају туристички посленици, тражи се кревет више.

У  нашем граду отворени су Институт Игало, хотели Палмон Беј,  Лајтхаус и Војводина у Игалу и АЦД у Мељинама, а директор Туристичке организације Павле Обрадовић изражава жаљење што нису и остали  јер према најавама у граду ће бити велики број гостију. Таква очекивања заснива између осталог на прошлогодишњим подацима.

– Током прошлогодишњег Празника мимозе, у периоду фебруар –март,  имали смо 100 510 ноћења у граду.  У колективном смјештају је било 42 092 ноћења, што је 76% више него претходне године. Надам се да ћемо ове године бити још успјешнији –казао је Обрадовић.

Осим фешти, маскенбала, забавних и културних програма богат је и „мимозин“ спортски програм.

– Викенд када је отварање Празника мимозе захватило је доста спортских такмичења. Мислим да је спортски туризам велики потенцијал  и рекреативни и професионални спортисти су одлични гости, доброплатежни и надам се да ће у будућности наш фокус бити и на спорту. Надам се да је то и стратегија града јер Херцег Нови је град спортиста –навео је Обрадовић уз подсјећање да су у ТО спровели доста маркетиншких активности, промоцију почели доста раније због чега и очекују добру посјету током  Празника мимозе.

Директор маркетинга хотела Лајтхаус Јован Мићуновић каже да су за први мимозин викенд  100 процентно попуњени али и да су морали да одбију 100 гостију који су жељели тада да буду у Херцег Новом.

– То се ранијих година није дешавало. Овог пута смо чак били принуђени да 30 људи смјестимо ван хотела, а то су наши стари партнери који стално долазе, касније су се јавили и имали смо обавезу да нађемо начин да их смјестимо, а то није баш најидеалније рјешење. Спортске манифестације које се одржавају током првог викенда Празника мимозе довеле су до тога да је хотел препун. Волио бих да је програм распоређен мало другачије, попуњеност током осталих викенда је око 50%. Углавном су гости учесници спортских манифестација, ту су нам и ватерполисти који су на припремама невезано за Празник мимозе. Остали су гости из региона, Србије и Босне-казао је Мићуновић.

Наводи и да је слична ситуација и са осталим хотелима, чак су се обраћали из Института за смјештај још једне групе, што, како је рекао,  није могуће.

-Не знам како ће то бити ријешено, јер тешко је смјештати групе у приватном смјештају на квалитетан начин, може као изнуђено рјешење али не и као најквалитетније –оцијенио је Мићуновић.

Подсјећамо, отварање Празника мимозе је најављено за 14. фебруар када ће у Игалу наступити Лепа Брена. Дан касније на ривијери ће бити одржана традиционална Фешта од мимозе, рибе и вина док је у вечерњим сатима у Институту Игало планиран и први маскенбал.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close