ДруштвоИздвојено

ZA SUTRA ZAKAZANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PO HITNOM POSTUPKU

Za sutra u 13 sati zakazana je druga sjednica po hitnom postupku Skupštine opštine Herceg Novi u velikoj sali Opštine. Na dnevnom redu je jedna tačka, Predlog Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Aneksa br.7 Ugovora o građenju iz jula 2012. godine, odnosno poravnanje između Opštine Herceg Novi i turske kompanije Ćeltikćoglu koja je gradila kolektor.

Razlozi za donošenje ove odluke  sadržani su u potrebi da se završi započeti Projekat Faze III na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže Jadranska obala u opštini Herceg Novi i regulišu međusobne obaveze.

U skladu sa Ugovorom Projekat Faze III na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže Jadranska obala – Herceg Novi je trebao biti završen do 14. februara 2014.godine. Kako nije došlo do realizacije Ugovora ,ugovorne strane su u periodu od 12.februara 2016. do 14. februara 2019. godine  podnijele više međusobnih odštetnih zahtjeva .

U cilju poravnanja zahjeva naručioca radova i izvođača, ugovorne strane zaljučenjem Anexa 7 Ugovora o građenju namjeravaju da konačno i potpuno riješe međusobna potraživanja bez pokretanja postupka pred Komisijom za rješavanje sporova ili arbitražom jer bi tako došlo do prolongiranja završetka projekta i znatno većih troškova.

Ugovorne strane su saglasne da međusobne odnose regulišu na način što će naručilac radova uplatiti izvođaču dodatni iznos od 2.300.000,00 eura bez PDV-a kao cjelokupnu finalnu sumu na ime namirenja svih izvođačevih odštetnih zahtjeva, najkasnije do 10. aprila 2019.godine. Obaveza izvođača radova je da radove nastavi u roku ne dužem od tri dana od dana uplate naručioca radova ,kao i da završi sve radove u roku od 60 kalendarskih dana od dana uplate naručioca radova.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close