Друштво

ZA TROTOAR OD BIJELE DO KAMENARA MORSKO DOBRO OPREDJELILO 150 000 EURA – IZGRADNJA U FEBRUARU

Izrada glavnog projekta trotoara od Bijele do Kamenara biće završena do kraja godine, a u Agenciji za izgradnju i razvoj očekuju da bi izgradnja tog infrastrukturnog projekta mogla da počne u februaru nakon završene revizije projekta. Direktor Agencije Boro Lučić kaže da će sa preduzećem Morsko dobro potpisati do kraja sedmice ugovor o finansiranju, odnosno prebacivanju 150 000 eura na račun Opštine, koliko je procijenjen ovaj projekat.  Uređenje pješačke komunikacije,  obuhvata potez u dužini od 640 m, kaže Lučić.

-Lokacije ide od uzgajališta školjki do restorana Adriatika. Radićemo i sanaciju postojećeg austrougarskog parapeta, tu će biti trotoar 1, 5 metara širine, biće postavljena podna rasvjeta-kazao je Lučić.

Šetna staza uz magistralni put Bijela-Kamenari, biće dostupna svim korisnicima, uključujući i lica sa smanjenom pokretljivošću. Projektom je predviđeno i uređenje dijela slobodnih površina sa južne strane raskrsnice lokalnog puta za Bijelu prema moru, zatim postojeće pješačke staze koja vodi do rta Sv.Neđelje u dužini od 460 m, kao i dva postojeća proširenja u okviru ove trase. Izdvojen je odgovarajući parking prostor za parkiranje automobila uz lokalni put ka Bijeloj, kao i proširenje za privremeno zaustavljanje vozila interventnih ekipa.

Riječ je samo o prvoj fazi projekta koja bi trebalo da bude završena do ljeta, a druga faza bi počela krajem iduće godine. Po riječima Lučića riječ je o trasi od  Adriatike do stajališta za autobuse u Kamenarima.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close