Друштво

ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE 25 MEDALJA I DEVET POHVALA NA FESTIVALU MLADIH CRNE GORE – ČEKA IH I KONCERT POVODOM DANA ŠKOLE

Četiri zlatne, deset srebrnih i jedanaest bronzanih lira, ali i devet pohvala rezultati su učenika Muzičke škole Herceg Novi na 43. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji je prošle sedmice održan u Podgorici. Uz čestitku bilježimo i ostatak priče.

Domaćin festivala bila je škola za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici, a učesnici su se takmičili u više disciplina razvrstani u kategorije shodno njihovom uzrastu.  Zlatne lire u kategoriji klavirski duo osvojili su Vukotić Nina i Vukašinović Ivana i Bojanić Maša i Miljević Marko u klasama profesorica Irene Mijušković i Nire Nikolić. U kategoriji vikalni duo zlatnim lirama su nagrađeni  Anđela Spaić i Ivana Raičević i Jovana Đuratović i Katarina Lečić u klasama profesora Jovane Ražnatović i Stevana Tomaševića.

Odmah za njima slijede učenici koji su osvojili srebrne lire, a to su u kategoriji klavirski duo Vujičić Sofija i Đurović Aleksa (profesorice Irena Mijušković i Nives Nenadović) , Bošković Jana i Rakočević Katarina (profesori Nives Nenadović i Đuro Poznanović), Burgijašev Anja i Vučetić Anđela (profesorica Seška Bogdanović Vojvodić), Zloković Sara i Avramović Marija (profesorica Anita Zloković), Ivanović Tatjana i Ivanović Natalija (profesorica Anita Zloković), Rašović Gala i Radulović Iva (profesori Jovanka Veljović i Đuro Poznanović). Srebrne lire osvojili su i Želalić Luka i Roganović Jakša u kategoriji nestandardni duo u klasi profesora Dragana Đorđevića. U disciplini standardni duo srebrni su i Sekulić Isidora i Odalović Nikola (profesori Svetislav Vasić i Daniela Seferović) kao i Urdešić Maksim i Vučetić Isidora (profesori Svetislav Vasić i Anita Zloković). U kategoriji harmonika srebnu liru je dobio i Grbić Đorđe u klasi profesorice Zorice Trajković.

Bronzane lire osvojili su učenici: Urdešić Maksim i Sekulić Isidora ( nestandardni duo, profesor Svetislav Vasić), Milić Iva i Jovanović Aleksandra ( klavirski duo, profesorice Jovanka Veljović i Nives Nenadović), Samardžić Staša i Radanović Katarina (nestandardni duo, profesorice Anita Popović i Jelena Popović), Morris Robert i Janjić Matija (klavirski duo, profesorica Irena Mijušković),  Tripković Anastasija i Dedić Aleksandar ( standardni duo, profesorice Anita Popović i Daniela Seferović), Mirić Vuk ( harmonika, profesorica Slavica Sekulić), Jovanović Katarina i Karadžić Katarina ( nestandardni duo, profesorice Anita Popović i Jelena Popović) ,Vuković Jovana ( harmonika, profesor Aleksandar Bubanja), Radanović Karatina ( violina, profesorica Anita Popović), Đaković Anastasija i Vujičić Nastasija ( klavirski duo, profesori Mira Nikolić i Đuro Poznanović) , Whyte Luka i Vujičić Dušan ( standardni duo, profesorice Anita Popović i Anita Zloković).

Pohvaljeni su učenici: Dedić Aleksandar i Matković Teodora (klavirski duo,profesorica Daniela Seferović), Paspalj Sara i Đaković Anastasija (standardni duo, profesorice Jelena Popović i Mira Nikolić), Mišeljić Teodora i Kovačević Lana ( klavirski duo, profesorice Seška Bogdanović i Nives Nenadović), Bardek Tanja ( violina, profesorica Anita Popović), Pantić Jana i Vorobjeva Lilia( standardni duo, profesorice Anita Popović i Jovanaka Veljović), Čolović Danilo (gitara, profesor Aleksandar Bubanja), Roganović Aljoša ( gitara, profesor Deagan Đorđević), Rajević Milica i Gojković Strahinja (standardni duo, profesorice Jelena Popović i Jovanka Veljović), Ljubisavljević Luka ( gitara, Slobodan Bogdanović).

Konkurencija je bila izuzetno jaka pa iako je riječ o državnom festivalu on je mnogo snažniji i po broju učesnika i po kvalitetu od nekih međunarodnih takmičenja, rekla je direktorica hercegnovske Muzičke škole Nada Karadžić.

Najbolji učesnici takmičenja nastupiće u svom gradu povodom Dana Škole, 67 godina postojanja, u ponedeljak 9. maja  u 20 sati  – koncertom koji je planiran  u sklopu  proslave  decenije nezavisnosti Crne Gore.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close