Спорт

Zahvalnost Nikoli Janoviću i vjera u mlade

Gost radio Herceg Novog bio je Miloš Mračević, direktor PVK “Jadran“. Mračević ističe da  velikom uspjehu  u ovoj takmičarskoj sezoni, nedostaje titula.

– Sve zacrtane ciljeve ove sezone smo ispunili. Želja nam je da osvojimo prvenstvo Crne Gore.  Time bi kompletirali sezonu. Osvojen je kup. Plasirali smo se među četiri ekipe u regionalnom  takmičenju. Igramo utakmicu polufinala sa „Primorjem“ u Dubrovniku. Nemamo šta da izgubimo. U Evropi smo postigli više od očekivanog. Sve utakmice smo igrali u egalu.  Ova ekipa vrijedi i može dosta. Iskustvo iz Eurolige je neprocjenljivo. Rezultati nam daju vjetar u leđa.  Slijedeća provjera u Evropi je „Eger“ iz Mađarske, 12. marta. U prvom susretu smo igrali neriješeno.  Daćemo svoj maksimum i u tom susretu. Trener Vladimir Gojković je napravio sjajan spoj mladosti i iskustva.

Veliki udarac za mladu ekipu „Jadrana“, predstavljao je prestanak igranja iskusnog Nikole Janovića

– Nikola Janović je bio jedan od najboljih igrača Evrope. To je igrač koji je okupljao našu ekipu. Mnogo teško smo podnijeli njegov prekid karijere. Koristim priliku da mu se zahvalim na svemu šta je učinio za „Jadran“. On nije rođen u Herceg Novom, ali ga mi smatramo pravim „Jadranašem“. Nikola nije imao više sportskog motiva i mi to potpuno razumijemo.

Mračević ističe odličan rad sa mlađim kategorijama koji već dugi niz godina daje rezultate

– Ponosni smo na rad sa mlađim selekcijama. Seniorska ekipa je odraz odličnog i kontinuiranog rada. Naš proslavljeni trener Zoran Ivanovski se priključio radu sa mlađim kategorijama.

Što se tiče plivačke sekcije,  Miloš izdvaja mladu plivačicu Jovanu Terzić, od koje se očekuje odličan rezultat,  uz mogućnost da nastupi na OI u Riju.  Mnoštvo je aktivnosti, spremni smo za najveće izazove ističe Mračević.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close