ИздвојеноПолитика

ZAKAZANA 12. REDOVNA SJEDNICA SO-NA DNEVNOM REDU IZBOR PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE

Dnevnim redom 12. redovne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi, koja će biti održana 28. januara, predviđene su 53 tačke, među kojima je i izbor predsjednika Skupštine. Podsjećamo na sjednici krajem prošle godine konstatatovana je ostavka Miloša Bigovića, a u skladu sa statutom i poslovnikom, predsjednik SO mora biti izabran u roku od 30 dana.

Pred odbornicima su i predlozi Odluka o: izmjeni Statuta Opštine Herceg Novi ,  određivanju naziva naselja, ulica i trgova, radnom vremenu, utvrđivanju akustičnih zona, kao i učešću Opštine Herceg Novi u zajedničkoj izgradnji objekta u zoni mješovite namjene. Na Dnevnom redu je i Predlog Odluke o potvrđivanju Odluke o porezu na nepokretnosti, Predlog Odluke o sticanju imovine, Predlog Odluke o donošenju Lokalnog programa socijalnog stanovanja Opštine Herceg Novi za period 2020.-2021.godine. Slijedi nekoliko tačaka  vezanih za utvrđivanje lokacija za postavljanje odnosno izgradnju trafostanica Dugunja, Brguli, Radanovići, Kumbor, o izgradnji saobraćajnice na Žvinjama, pristupnog puta u Meljinama, nadzemnog prolaza (pasarele) u Bijeloj i Zelenici, regulacije dijela bujičnog potoka Nemila na potezu kružnog toka u Meljinama, izgradnji kanalizacione infrastrukture u naselju Vodice-Baošići-krak 1 i Sušćepanu i bioprečišćivača u Mrkovima na Luštici, te kanalizacione infrastrukture u MZ Podi. Pred odbornicima je Predlog Odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – javne garaže, Predlog Odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – pješačko-biciklističke staze u dijelu putnog pojasa uz jadransku magistralu, na potezu od tržnog centra „Laković“ do motela „Vinogradi“ u Sutorini,  Predlog Odluke o podizanju spomen obilježja davanjem naziva ulici „Ulica Elize Duković Lombardić“ , kao i Predlozi Odluke o podizanju spomen obilježja Jeftu Gojkoviću i  Zulfikaru Zuku Džumhuru.  Na Dnevnom redu su i predlozi Odluka o donošenju Lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Opštine Herceg Novi za period od 2020. do 2022.godine, naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, o prirezu porezu na dohodak fizičkih lica, načinu i rokovima plaćanja turističke takse .

All-focus

Pred odbornicima je i Odluka o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Turističke organizacije za 2019.godinu i 2020 godinu i predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Turističke organizacije. Na dnevnom redu je i predlog odluke o izmjeni  odluke o određivanju lokacije za privremeno skladištenje neopasnog građevinskog i zelenog otpada na području opštine Herceg Novi, kojom se odlaganje ovih vrsta otpada produžava do 1. januara 2022. godine. Predložene su i izmjene odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnjem periodu, kojima će područje Luštice u zoni morskog dobra i ostrvo Lastavica biti u sastavu prve zone. Pred odbornicima je Predlog Programa rada Skupštine opštine Herceg Novi za 2020.godinu kao i Izvještaj o realizaciji turističke sezone 2019.godine sa Anketom turista i izvještaj o radu Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave Opštine Herceg Novi za 2018.godinu.

Odbornici će razmatrati i Predloge Odluke o usvajanju Programa rada preduzeća za 2020.godinu. „Vodovod i kanalizacija“,  „Komunalno stambeno“i  „Čistoća“,“ Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ , „Parking servis Herceg Novi“,“ Sportski centar“ i Herceg fest, kao i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut Javne ustanove „Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković“ Herceg Novi. Na Dnevnom redu je i Informacija o stanju u oblasti obrazovno vaspitne djelatnosti na području Opštine Herceg Novi na kraju školske 2018/19 i početku školske 2019/2020. godine i izbori i imenovanja.  Početak Skupštine je u 8:30, a prenos na talasima Radio Herceg Novog.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close