ДруштвоИздвојено

ŽALBA NA ODBIJANJE ZAHTJEVA O UVOĐENJU STEČAJA U MELJINE KOMPLEKS; NA POTEZU APELACIONI SUD

Odluka kojom je sutkinja Milica Vlahović odbila zahtjev za uvođenje stečaja u Meljine kompleks, naći će se pred Apelacionim sudom, jer se direktorica Olivera Elez Mihajlović, koja je inicirala uvođenje stečaja zbog duga od 44,6 hiljada eura, žalila na ovu odluku, saznaje Pobjeda.

U Meljine kompleks, kompaniju koja je upravljala bolnicom Meljine prije nego je otvoren stečaj zbog 242,3 hiljade eura duga za struju, do sada je tri puta uvođen stečaj, ali je te odluke Apelacioni sud ukidao. Nakon pet mjeseci je sutkinja Vlahović, koja je predmet dobila nakon izuzeća sudije Blaža Jovanića, odlučila da nema osnova da u Meljine kompleks uvede u stečaj. Sutkinja je prihvatila ovakvo izmirenje pozivajući se na Zakon o obligacionim odnosima, koji propisuje da obavezu prema povjeriocu može ispuniti i treće lice koje ima pravni interes, a ako je dužnik, u ovom slučaju Meljine kompleks, saglasan, tada je povjerilac dužan da primi isplatu.

Tokom trajanja postupka, Kneževićeve firme Atlas cap i Atlas invest su u više navrata uplaćivale Elez novac, ali je ona vratila 19 hiljada eura, jer je u taj iznos bio uključen i dug za porez i doprinos za njenu platu, koje sama nije mogla da izmiri. Nakon toga joj je plaćeno 6,5 hiljada eura za neto zarade, dok je za poreze i doprinose PU uplaćeno 5,5 hiljada eura. Preostali iznos do 19 hiljada eura privremeni stečajni upravnik Saša Zejak joj u ranijem stečajnom postupku nije priznao.

Sutkinja Vlahović je bila mišljenja da je Elez Mihajlović, imajući u vidu da je uvođenje stečaja posljednja opcija za namirenje, trebalo da pokrene izvršni postupak da naplati dug, a ako se ne uspije da pokrene stečaj.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close