ДруштвоИздвојено

ЗАУСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА МАМУЛИ, ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Сутра, 1. јула ступа на снагу измјењени режим саобраћаја на подручју ривијере и  неким улицама у граду, током љетне сезоне. Комунална полиција је санкционисала неколико инвеститора, међу којима је и   „Ораском“ Луштица Монтенегро на Мамули, због кршења забране извођења грађевинских  радова.

Према ријечима координатора Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Општине Херцег Нови Василија Сеферовића, посебно су на опрезу због актуелне епидемиолошке ситуације са поновним активирањем  вируса COVID 19.

-Тренутна ситуација на јавним површинама, с обзиром на суграђане и одређени број туриста је повољна. Редовно се обилазе и контролишу  све јавне површине. У овом периоду интезивно се ради на уређењу Шеталишта, уз појачано ангажовање службеника, који обављају контролу на мотоциклу и бициклу. Стално смо присутни на терену и указујемо да се поштује одлука о чистоћи, да се води рачуна о одржавању зелених површина, чистоћи плажа, казао је Сеферовић.

 Од 15. јуна на снази је забрана извођења грађевинских радова јужно од Јадранске магистрале и 300 метара изнад магистрале као и на полуострву Луштица, осим за оне инвеститоре, којима је  предсједник Општине Херцег Нови одобрио продужење извођења грађевинских радова до 15. јула.

-Одлуком о забрани извођења грађевинских радова током љетне сезоне  дефинисана су правила , осим  за десетак грађевинара, који су тражили одобрење ,односно, обратили се кабинету предсједника Опшитне  о продужетку радова, с обзиром на цијелу епидемиолошку ситуацију. Радови до половине јула су одобрени на градилиштима код зграде Општине,  у Мељинама, компаније Лазуре, за три на Топлој, два у Игалу,  у Ђеновићу и Бијелој по два градилишта, објаснио је Сеферовић.

Због државног интереса градилиште Портонови у Кумбору је изузето од  забране извођења радова, али су од јуче  привремено прекинути радови због појаве корона вируса код једног радника.     

Припадници Комуналне полиције и инспекцијског надзора, непрекидно обављају контролу свих градилишта на територији Општине Херцег Нови и због кршења прописа издали су прекршајне налоге.

– Обиласком Мамуле, утврдили смо да извођач није имао потребну документацију ,односно, није се обратио кабинету предсједника Општине Херцег Нови за добијање дозволе за извођење грађевинских радова,  а од ове године је и измјењена одлука , тако да је Мамула обухваћена Одлуком о забрани извођења радова у љетном периоду. Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора је извршила санкционисање друштва, које обавља радове, па је градилиште затворено. Након забране радова они су се обратили предсједнику Општине и одобрен је наставак грађевинских активности на изградњи ризорта на острву Ластавица, до 15. јула, објаснио је Сеферовић. 

Нови режим саобраћаја ступа на снагу сутра (1. јула и трајаће до 1. септембра).

-Као и сваке године и ове сезоне биће забрањен саобраћај на приобалном дијелу пута дуж херцегновске ривијере. Забрана кретања возила од 19 часова до 1 час послије поноћи важиће за приобални пут кроз Ђеновиће, Баошиће и Бијелу, гдје саобраћај неће бити дозвољен и од 10 до 16 часова. Такође, ће важити забрана саобраћаја на мосту  у Улици др Живојновића у периоду од 19 до један час иза поноћи, најавио је Сеферовић.

Вршиће се сталне контроле. Суграђани, који имају пребавалиште у том дијелу могу да се обрате Секретаријату за комуналне дјелатности, екологији и енергетску ефикасност за добијање дозволе о проласку возила без ограничења.       

 У Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора током  протеклог мјесеца је обављено око 900 инспекцијских контрола, од чега су донијели двије трећине одговарајућих  рјешења, упозорења, указа и других мјера, због кршења одредби Одлуке о комуналном реду.  Највише је  евидентирано  прекршиоца прописа у области друмског саобраћаја и непрописног паркирања. У области саобраћаја донесено је 190 рјешења и бројна друга у области хортикултуре и   комуналних дјелатности.   

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close