Друштво

ZAVRŠEN CIKLUS PREDAVANJA U SUSRET BOŽIĆU

„Savremena porodica i problemi odrastanja“  završno je predavanja u okviru ciklusa u susret Božiću koje je sinoć u rezidenciji Savatija Ljubibratića na Toploj održala pedijatar doktorka Milena Proročić.

Kao i ranijih godina potrudili smo se da ljudi čuju riječ monaštva i sveštenstva, ali i riječ uglednih građana Herceg Novog koji se bave drugim profesijama, ali žive životom crkve, istakao je paroh starogradski otac Nikola Todorović.

-Doktorka je poslije višedecenijskog iskustva prenijela jedan ozbiljan pristup problemu današnje porodice i uzrastanja djece u odnosu na roditelje. Konkretnije je govorila o problemima koji se često zataškavaju i daje im se prizvuk normalnih civilizacijskih tekovina. Međutim, djete kao djete uvijek strada ako mu se ne posveti dovoljno pažnje i doktorka je stavila akcenat na promjenu jedne kompletne civilizacijske prirode, pogotovo u našem društvu. Imamo svi ulogu da učestvujemo u razvitku djeteta, kazao je otac  Nikola.

Sva predavanja u ovom ciklusu, navodi paroh starogradski, u suštini nose jednu poruku – najvažnije je  u vremenu u kojem živimo da sačuvamo i naše i dječije duše!

Duhovna predavanja i projekcije u toku Božićnog posta organizovale su Crkvene opštine Topla i Stari grad.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close