Друштво

ZAVRŠEN PROJEKAT, USKORO TENDER ZA SANACIJU I PROŠIRENJE PUTA KA VRBANJU I AVANTURISTIČKOM PARKU

Za  posjete Avanturističkom parku na Vrbanju sve je više zainteresovanih Novljana, posebno mladih. I radno vrijeme su prilagodili vansezonskom periodu, za posjetioce su otvoreni od 10 do 16 časova.

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog izradila je projekat sanacije i proširenja puta  Kruševice – Vrbanj, za koji će uskoro biti raspisan tender.

Park  je privlačan za rekreativce, sportiste, za ljubitelje pješačenja  kroz gustu bukovu šumu na oko 1.150 metara nadmorske visine, a sve su češće i rođendanske žurke, kazao nam je rukovodilac Parka na Vrbanju  Miroslav Bobo Milanović:

-I u ovom periodu  posjeta je dobra. Još uvijek nam dolaze stranci, a posebno je zadovoljstvo da nas naši Novljani posjećuju u većem broju u odnosu na ljetos. O bezbijednosti posjetilaca brine pet profesionalnih instruktora, koji su prošli  obuke i položili ispite kod mentora,  slovenačke  firme  „Vevrca“ , koja je instalisala sprave i redovno nas posjećuju i kontrolišu funkcionisanje  ovog adrenalinskog parka, u okviru realizacije prekograničnog  IPA  projekta „Adriatic Canyoning“, kojem je partner Opština Herceg Novi. U parku smo  počeli  da organizujemo  rođendanske žurke, napravili smo bum, jer kako nam roditelji kažu, sama djeca traže da se tu zabave i proslave rođendane. Oni pored zabave imaju  ugodan  provod u planini na svježem vazduhu, što je dobro za zdravlje, objasnio je Milanović.

On napominje  da nisu samo mještani Kruševica i Vrbanja , već gradska Turistička organizacija  i drugi , u ovome  prepoznali pretpostavke za razvoj  turizma i zaleđa Herceg Novog.

-Svi smo zajedno. Gosti su   više zainteresovani za aktivni turizam, na 25 km od Herceg Novog, tako da mogu za pola sata da dođu i provedu vrijeme u ovako idealnoj sredini. Mještani izbaciju tezge, prodaju domaću, zdravu hranu. Želja im je da  prošire djelatnost. Na sastanaku u Kabinetu Opštine potvrđeno je da će doći do realizacije ideje o sanaciju puta do Vrbanja. Agencija je napravila projakt na zadovoljstvo svih – jer će  dolaziti veći broj posjetilaca. Zakonska procedura za realizaciju  infrastrukturnog projekta je u toku, upoznao je Milanović.

U nedjelju, 20. oktobra, u 12 časova zakazan je zbor građana  na Kruševicama, na kojem će učestvovati predstavnici Opštine Herceg Novi. Pozivaju mještane,  koji  imaju  interes da se sanira i proširi dionica puta Kruševice-Vrbanj, da prisustvuju skupu na kojem će biti upoznati o ovom infrastrukturnom projektu,  koji je označen kao prioritet, u cilju oživljavanja sela i  razvoja zaleđa Herceg Novog.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close