ДруштвоИздвојено

ZAVRŠENA SANACIJA KLIZIŠTA NA SAVINI NA LOKACIJI  OBJEKTA JPU „NAŠA RADOST“  

Sanirano je klizište na Savini na lokaciji  objekta JPU „Naša radost“ .

Radove je izvodila firma „Inter most“ doo iz Podgorice,  koja je kao najpovoljniji ponuđač,  izabrana na tenderu Direkcije javnih radova. Prema riječima inženjera Gojka Šljivančanina ostalo je još nekoliko dana da se poravna i uredi teren.

-Radovi su obuhvatali oko 500 m2 površine. Postavljeno je 56 šipova na 21 metru dubine. Preko njih je postavljena nadglavna greda sa potpornom konstrukcijom kao i potporni zid u dužini 70 metara- kazao je Šljivančanin.

U toku je izrada glavnog projekta za rekonstrukciju zgrade te predškolske ustanove koja je zatvorena krajem aprila 2016. godine po odluci Ministarstva prosvjete zbog ispitivanja stabilnosti konstrukcije zgrade i terena koji je iniciran nakon pada nadstrešnice.

Početak rekonstrukcije objekta planiran je na jesen – saopštili su ranije iz Ministarstva prosvjete.

-Procijenjena vrijednost radova sa opremanjem i uređenjem terena iznosiće oko 2, 1 milion eura. Tačan iznos znaće se  nakon što se odabere izvođač radova. Radovi će biti finansirani iz sredstava KFW kredita i iz kapitalnog budžeta Crne Gore. Planirani početak radova je druga polovina 2018.godine, preciznije jesen, nakon završetka turističke sezone – naveli su iz Ministasrtva.

Otkako je zgrada vrtića zatvorena, djeca uzrasta do tri godine su premještena u zadužbinski objekat Nikole Ukropine u Igalu, a djeca od tri do šest  godina su u adaptiranim prostorijama Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close