ДруштвоИздвојено

ЗБОГ КРШЕЊА МЈЕРА НКТ ПОДНИЈЕТО 1.768 КРИВИЧНИХ ПРИЈАВА -У ХЕРЦЕГ НОВОМ 143

Управа полиције је, од почетка примјене мјера које су донијете у циљу спречавања ширења корона вирус до 19. маја, поднијела кривичне пријаве против 1.768 особа које су их кришиле.

Од тог броја у 144 особе су спроведене у просторије Управе за извршење кривичних санкција у Подгорици.

Највише мјера су прекршили грађани Подгорице 429, Барани 291, затим Никшићани 240, док су у Херцег Новом поднијетe 143 прекршајне мјере. У Будви је поднијето 87 кривичних пријава због кршења мјера НКТ, у Котору је процесуирано 70 особа, а Тивту 37.

“Грађани су највише кршили мјеру забране изласка из објекта становања у прописаном времену и по овом основу полиција је поднијела кривичне пријаве против 714 особа. Због непоштовања мјере забране путничког међуградског саобраћаја поднијете су кривичне пријаве против 235 особа. Због кршења мјере забране окупљања становништва у затвореним и на отвореним јавним мјестима кривичне пријаве су поднијете против 81 лица”, казали су Викенд новинама из Управе полиције.

Од укупно 1.768 особа, које су процесуиране због кршења мјера НКТ, 144 су спроведене у просторије Управе за извршење кривичних санкција у Подгорици.

“Сходно непоступању по привременим мјерама које је донијело Национално координационо тијело за заразне болести у Црној Гори, у Управи за извршење кривичних санкција од 16. марта налазило се 144 лица лишена слободе”, казали су из УИКС-а Викенд новинама.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close