ЕкономијаИздвојено

ZBOG LED RASVJETE MOGUĆA BLOKADA OPŠTINSKOG RAČUNA?

Rukovodstvo opštine je jutros Privrednom sudu uputilo  inicijativu za izdavanje privremene mjere, kako bi se obustavio postupak rješenja o izvršenju naplate u iznosu od pola miliona eura za projekat led rasvjete,  kazao je predsjednik Skupštine Miloš Bigović.

-U saznanju sam da će sutra biti blokiran račun opštine Herceg Novi na iznos od oko pola miliona eura, a u svrhu realizacije rješenja o izvršenju.  Opština Herceg Novi snažno se protivi takvoj odluci javnog izvršitelja i smatramo je nezakonitom i neodgovornom. Postavljam pitanje javnom izvršitelju, specijalnom državnom tužilaštvu za organizovani kriminal i svim građanima Herceg Novog: da li je ikada javna rasvjeta, nakon postavljanja led svjetiljki, funksionisala u punom kapacitetu? Ako postoji jedno lice koje će potvrditi stručnim i laičkim referencama da je ta javna rasvjeta radila, ja odgovorno tvrdim, u ime Opštine Herceg Novi, da ćemo mi izmiriti, bez prinudne naplate, svaki cent našeg dugovanja. Ali, ukoliko je odgovor da javna rasvjeta nije funkcionisala, pokažimo svi neophodan nivo društvene odgovornosti prema tom pitanju. Nemojmo da u konkretnom slučaju, privanti interesi nadilaze opšte interese, kazao je  Bigović.

Na pitanje da li je ugovor bilo moguće raskinuti ranije, Bigović je rekao da samom činjenicom da je potpisnik ugovora, Hesa Light misteriozno nestala i nije se pojavljivala godinu i po u Novom na neki način je i bila indikacija da je taj ugovor raskinut.

-Nakon godinu i po pojavljuju se određene firme za koje je pravno sledbeništvo veoma dubiozno i samim tim podnose inicijative za prinudnu naplatu. Sažeto rečeno, radi se o procesu koji ima jako puno sumnji i dubioza , kazao je Bigović.

Opština Herceg Novi ne bježi od plaćanja, ali po riječima Bigovića  samo završenog posla.

-Kao odgovrna lokalna uprava smo uputili Privrednom sudu prigovor na rješenje o izvršenju i očekujemo da će taj prigovor biti usvojen. Uputili smo urgenciju Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, da nakon dvije godine izviđaja konačno donese odluku i saopšti je javnosti. Mi smo jutros Privrednom sudu uputili  inicijativu za izdavanje privremene mjere, kako bi se obustavio postupak izvršenja. Očekujemo da će sud prihvatiti naš prigovor, zaključio je Bigović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close